Femeia perfectă e cam nasoală

Miruna Munteanu

9 January 2012

Are buzele Angelinei Jolie şi nasul lui Kate Beckinsale. Sprâncenele sunt luate de la Megan Fox, bărbia de la Gwyneth Paltrow şi ochii de la Cheryl Cole. Cum a fost obţinută „femeia perfectă”? Simplu: cu un sondaj de opinie, un computer şi un specialist in Photoshop.

Rezultatul este însă mult mai puţin atrăgător decât oricare dintre doamnele care au contribuit cu câte ceva la realizarea acestui portet-robot al idealului feminin. De fapt, în loc să creeze o Afrodită virtuală, experimentul a produs un fel de Barbie fadă, la fel de expresivă ca o păpuşă gonflabilă. Cum e posibil un asemenea eşec când combini ingrediente excepţionale după principiile numărului de aur? Trăsăturile perfecte, perfect dozate în proporţii perfecte. Poate că într-un chip omenesc nu încape, în mod convingător, atâta perfecţiune… Poate că e nevoie de o imperceptibilă rupere de ritm, de o mică notă falsă, pentru a însufleţi o armonie plictisitor de desăvârşită…

Sau poate că nu. Poate că „păcatul” femeii perfecte vine numai din faptul că nu există şi imaginaţie în spatele imaginii asamblate de calculator. Nicio fărâmă de personalitate nu aduce coerenţă şi emoţie acestui puzzle compus fără har. Iată de ce mi se pare interesant acest experiment. Pentru că demonstrează că frumuseţea nu se măsoară cu rigla şi compasul.

Citiţi şi

Așa te iubesc primăvara

Prima vizită oficială la Paris, după 20 de ani de la moartea Dianei

Irina

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
4,266 views

Your tuppence

 1. xander / 12 January 2012 11:07

  daca scoatem buzele lui angelina din imagine, o sa fie un experiment reusit. 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro