Femeie, uită-te-n oglindă!

Adriana Manolică

20 July 2014

Adriana Manolică“Cu penele altuia te poţi împodobi, dar nu poţi zbura. Acest lucru nu-l prea ştiu oamenii, dar îl ştiu păsările” Lucian Blaga

Hop şi eu! Vreau să fiu la fel ca tine! Vreau să iau din charisma ta ceva şi să mă poleiesc cu ea. Vreau să fiu o copie, dar să mă vând ca şi original! Vreau să fiu băgat în seamă, vreau să zbor şi eu alături de vulturi!

Acesta pare să fie manifestul multora, deci, poate, şi al tău. De ce? Poate şi datorită prescripţiilor primite în copilărie: “Fii ca X sau ca Y! Comportă-te ca Z sau ca T!”. Poate nu ai fost lăudat destul, poate nu ţi s-au menţionat suficient realizările, poate nu ai fost tu însuţi dat exemplu altora sau ai fost, dar unul negativ. Poate şi datorită marketingului de masă care uniformizează tot şi îţi impune doar anumite tipare. Prea des vedem în jurul nostru mesaje care fixează standarde de frumuseţe, de inteligenţă, de reuşită. Prea facile par reţetele de urmat pentru a te transforma în altcineva. Deci prea des eşi distras de la unicul mesaj ce ar trebui să ţi se dea: EŞTI PERFECT AŞA CUM EŞTI!

Orbit de strălucirea altora, nu remarci propria ta strălucire. Cu ochii pe fereastră, nu ai cum să te vezi. Îţi trebuie o oglindă! Trebuie să remarci sufletul tău frumos, ochii tăi care îşi spun propria poveste, zâmbetul tău unic şi irepetabil, felul tău de a fi, ce îţi place sau îţi displace, oamenii alături de care eşti tu – cel nealterat. Alături de ei nu remarci vulturii şi nu te deranjează că nici vulturii nu te remarcă. Alături de ei nu trebuie să îţi pui tone de make-up şi să îţi tragi un zâmbet fals.

Nu e nevoie să îţi aduni penele altuia. Nu vei putea zbura cu ele! Asta a spus cândva aşa de frumos Lucian Blaga. Dar nimeni nu te poate opri să crezi în zbor. Cine crede în zbor este stăpân peste zare! Mintea ta, spiritul tău este cel ce te înalţă şi zboară cât de sus cutează.

Eagle

Eu aş rupe copia din mine. Aş mototoli-o până când măcar prin asta aş fi un original! Sau, mai bine, mi-aş asculta inima şi aş alege să fiu eu. Aş purta culorile care mă fac să mă simt viu, aş merge în ce direcţie mă duc paşii mei şi nu acolo unde gloata a bătătorit deja locul. Aş alege să cunosc, să experimentez, să învăţ. Aş asculta ce spun alţii numai pentru a-mi alege propriul destin. Aş alunga din minte orice gând care mă opreşte din zbor şi mă coboară. Aş renunţa la tovărăşiile care mă intoxică. Aş schimba destine, în sensul că i-aş ajuta şi pe alţii să se descopere, să aleagă să fie ei. Şi aş visa – aş visa atât de mult, încât mi-aş trage destinul numai în calea visurilor mele.

Îndrăzneşte să visezi! Deschide ochii!Citiţi şi

O seară de răsfăț, numai și numai pentru ea…

Sex-appeal-ul este doar 50% meritul femeii. Restul este meritul bărbatului care se uită la ea

Te vei întoarce?!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,173 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro