Femeile din guvernul Dăncilă – ce le recomandă ar trebui să le excludă

26 January 2018

Pe Natalia Intotero, proaspăt numită ministru al românilor de pretutindeni în guvernul Dăncilă, am cunoscut-o acum 9 ani, la Geoagiu-Băi, unde se întâmpla Școala de pregătire politică a tineretului social democrat sub bagheta greilor Năstase, Geoană, Vanghelie… Printre tineri, și brădeanca de 33 de ani care intrase în politică “din simplă curiozitate” și tocmai aflase că fusese numită secretar de stat în MAE. Am stat de vorbă cu ea, la cald.

Natalia Intotero 12.03.2009

Alături de seniorul Geaonă

18 - Natalia“Am ales PSD-ul și am fost confirmată foarte rapid spre deosebire de alții care au așteptat 6 luni. La vremea aceea nu eram blondă.”(?!) Seniorii au văzut că se implică și a fost rapid promovată președinta organizației de tineret pentru că cel care ocupase înainte funcția plecase la… muncă în străinătate. “Soțul meu este de lângă Roma. El m-a susținut și mi-a dat idei despre ceea ce aș putea face în politică, poate reușesc și eu să contribui și să schimbăm ceva în țara asta prin forțele care le am. Pe partea asta de relații externe am început să descopăr un interes în momentul în care mergeam în străinătate cu el și mă deranja mult când vedeam români care suferă.”

Inimoasa Natalia s-a implicat pe loc în viața nefericită a doi copii abandonați de părinți în Florența: când i-a întâlnit într-o parcare, le-a cumpărat de mâncare de la supermercato. E poliglotă, dar nu i-a plăcut istoria. Are ușoare ezitări în a răspunde cu ce se va ocupa în proaspăta poziție ca secretar de stat în MAE, dar nu le mai are deloc atunci când vorbește despre motivele pentru care crede că a fost aleasă. “De la început am activat pe învățământ și relații internaționale și pasiunea pentru externe cred că a contat mult.

Natalia a mai participat la tabere internaționale, s-a înscris și învață cu mare drag, de la distanță, la Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene. Simte invidia pentru noul post venind mai mult dinspre femei, dar crede că nimic nu e întâmplător și că politica face parte din destinul ei. “Îmi doresc să ajung ambasadoare, poate chiar în Italia. Mi-ar plăcea să trăiesc la Milano, unde este consulat, până când voi ajunge la Roma.

Nu este pasionată de modă. E chiar modestă și în felul ei de a se îmbrăca. Mărcile nu contează. Consideră că pentru femeile politician “indicat mai mult e taior și fustă.” (n.red. – costum femeiesc alcătuit din două piese, jachetă și fustă). E convinsă că, dacă dorești să lași ceva în urmă este nevoie de multă implicare și voință. Și Natalia se implică de zor. Muncește câte 16-18 ore pe zi, în orice este nevoie, pentru că de oriunde poate veni într-o bună zi răsplata. Precum cea mai proaspătă, de la MAE. Nu este o mondenă, este mai degrabă o gospodină intrată cu zel în politică. Care, nu este deloc exclus, să reprezinte cândva România ca ambasadoare a tot ce are ea mai valoros.

Și iacătă, ziua aceea e tot mai aproape…

natalia-intotero

Despre Ioana Bran, 31 de ani, noul ministru al tineretului și sportului în același guvern Dăncilă, nu știu decât ce se știe și se vede.

fata lu tata

 

Ce o recomandă? Deja nu mai e o întrebare relevantă. E de ajuns ce zice Vasile Cîtea, preşedinte al FR de Box şi membru PSD: ”O cunosc foarte bine pe Ioana Bran ca fiind o persoană foarte serioasă. A fost secretara Camerei Deputaţilor. Sunt convins că o să facă treabă foarte bună la MTS”.
Ioana Bran este absolventa Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Parlamentarul sătmărean deţine şi un masterat în audit şi expertiză contabilă. Ioana Bran este fiica cea mică a milionarului din Satu Mare Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran, cele care produc pălinca de export Bran, pentru care Ioana a făcut PR, declarând că se află la „a 4-a generaţie de “pălincari”, „ca atare este normal ca secretul şi reţeta produselor noastre să se păstreze şi să se transmită din generaţie în generaţie”.
A intrat în politică în 2010, iar în 2012 a fost aleasă consilier judeţean pe listele USL Satu Mare. De asemenea, Ioana Bran deţine funcţia de preşedinte al Tineretului Social Democrat din Satu Mare şi de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD.
Un amănunt: Ioana a fost votată în defavoarea Gabrielei Szabo, actualul director general al CSM Bucureşti.


Citiţi şi

De ce nu zâmbește Angelina pe coperta revistei ELLE

Metoda Dragnea-Dăncilă: tribul și nerușinarea

Ce e de făcut

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,797 views

Your tuppence

 1. Gabriela / 26 January 2018 21:44

  … banii vorbesc! A “investit”tati in ea si acum se vad roadele …

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro