Femeile se duc pe planeta bărbaților!

18 January 2016

Pentru prima dată în istoria NASA, 50% din ultima generaţie de astronauţi este alcătuită din femei. Iar NASA a anunţat că peste 15 ani toţi ar putea face parte din echipajul care va porni în explorarea planetei roşii. Drumul cel mai scurt către Marte are 35 de milioane de mile (aproximativ 56 de milioane de kilometri) şi se estimează că va dura între 6 şi 9 luni, iar recentele dovezi despre existenţa apei pe Marte sporesc interesul pentru realizara acestei călătorii interplanetare.

astronauti

Astronautele Nicole Aunapu Mann, Anne McClain, Jessica Meir şi Christina Hammock Koch – fotografiate la NASA, Centrul Spaţial Johnson (Houston)

Astronauta dr. Jessica Meir este una dintre femeile selectate din peste 6.000 de candidaţi care a rezistat unei pregătiri intense, pe perioada a doi ani, timp în care a zburat cu avioane supersonice, s-a antrenat sub apă şi a trecut cu bine testul căderii libere. Meir este convinsă că Planeta Marte ne poate învăţa multe despre trecutul, prezentul şi viitorul propriei noastre planete şi, cu siguranţă, nu va pregeta să se îmbarce la bordul primei nave spaţiale cu direcţia Marte.

Dintre cele patru femei care ar putea ajunge atât de departe, trei sunt căsătorite, iar două au copii, astfel că despărţirea de familie ar fi, pentru ele, cea mai grea parte a misiunii. Însă a fi astronaut este o meserie care include, printre altele, şi „o perspectivă unică” asupra vieţii, pentru că, din spaţiu, „nu se văd graniţe, doar o planetă singuratică, iar noi nu avem altceva mai bun de făcut decât să ne urâm atât de mult între noi. Poate că, dacă mai mulţi oameni ar avea posibilitatea să vadă cât suntem de mici şi cât de mult depindem unii de alţii, lucrurile s-ar schimba, în sfârşit”, e de părere astronauta Anne McClain.

Nici noi nu credem altfel și apoi… vrem pace și cu bărbații. De aceea, venusiene ce suntem, așteptăm cu mare interes vești despre locul de unde se spune că vin ei… 🙂Citiţi şi

Rolul tău poate fi magnific, dar ce folos de-i jucat în debara

Luna Nouă în Berbec: O putem lua mereu de la capăt, însă nu de la același capăt

Despărțiri (3) „Îngăduie-mi să rămân în inima ta”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
453 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro