Festivalul Internațional de Teatru Idiș – TES FEST

19 November 2016

Între 20 şi 27 noiembrie are loc prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST, organizat la București, de Teatrul Evreiesc de Stat, cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume, în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

tesfestro

„Festivalul Internațional de Teatru Idiș se adresează publicului larg (români și străini) din toate categoriile de vârstă, pentru a deschide prin mijloace de expresie specifice o poartă de cunoaștere, contribuind astfel la înțelegerea, acceptarea și apropierea între culturi”, spune directorul TES, actrița Maia Morgenstern.

Trupe de teatru profesioniste de limbă idiș din Statele Unite, Israel, Franța și Polonia, dar și formații și interpreți de muzică klezmer vor aduce timp de opt zile în atenția publicului bucureștean cultura idiș. În cadrul festivalului, vor avea loc şi alte evenimente: workshop-uri de cultură idiș (de luni până vineri, de la ora 11.00, la Teatrul Evreiesc de Stat) realizate de personalități precum: David Esrig, Zalmen Mlotek, Schmuel Atzmon și Rafael Goldwaser, lansări de carte și expoziția Barașeum – o istorie în imagini a activității Teatrului Evreiesc de Stat.

tesfestro2
Programul manifestărilor din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST este disponibil pe site-ul oficial. Accesul este liber la toate evenimentele și spectacolele, pe bază de rezervare, la adresa de e-mail rezervari@tesfest.ro.Citiţi şi

Profesia? Bineînţeles – Doamnă!

Opt românce sunt diagnosticate lunar cu cancer la sân

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
210 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro