Fii Nada pentru câteva secunde, te rog!

Mihaela Cârlan

24 July 2013

“În Yemen, jumătate din femeile măritate sunt copile.”  Yemen? Yemenul ăsta e atât de departe și noi avem atâtea alte cotidiene griji… Un moment, vă rog! Asta se întâmplă pe aceeași planetă și în același timp în care ne ducem și noi existența, numai că, printr-un noroc oarecare, străin de puterea noastră, departe de asemenea locuri. Dar cât de departe, totuși, acum, când nu doar gândul poate călători iute oriunde?

Nada al-Ahdal este o fetiță yemenită de 11 ani care, asemenea Malalei, a decis să vorbească. Pe Nada o aștepta o căsătorie cu un bărbat mult mai în vârstă, hotărâtă de părinți, și toate nefericirile lumii. Cu un curaj care lipsește uneori și celor mari, a fugit de-acasă, dintr-un mic orășel, în capitală, la unchiul ei, pe 13 iulie și-a reclamat părinții și a înregistrat un emoționant apel către lume: cu privirea fixând fără emoție camera, Nada vorbește însuflețit despre ororile prin care trec fetițele de vârsta ei obligate să devină femei și soții chinuite de bărbați care nu dau doi bani pe sufletul și visele lor. Când o fetiță întreabă “unde este compasiunea pentru copilăriile furate” și aproape strigă “mai bine mor decât să mă întorc acasă!” impactul este teribil. Așa se face că în primele zile de la postarea videoclipului pe youtube a strâns 3 milioane de vizionări, iar astăzi are aproape 6,5 miloane.

Acum, copila așteaptă spijinul media din toată lumea pentru a câștiga procesul cu părinții ei și pentru a crea un precedent care să salveze cât mai multe vieți. Nu, nu e mult spus așa.Citiţi şi

Ce dor de veri copilărești…

Cum să uiți un bărbat perfect?…

Piua!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,008 views

Your tuppence

 1. Maria Ionescu / 29 July 2013 19:35

  Ce copil frumos!!! Cum pot brutele adulte sa impovareze inocenta copilariei cu asa ceva?

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 2. alina / 28 July 2013 11:56

  m-a impresionat, cata maturitate pe aceasta copila.
  te gandesti… mama ei, careia i s-a intamplat la fel, de ce isi doreste oare ca si copilita ei sa pateasca acelasi lucru? de unde atata superficialitate pe mama ei?

  Thumb up 3 Thumb down 0
  Reply
 3. Miseducation of Womenfolk – lecţia Malala, lecţia Nada | Catchy / 26 July 2013 10:54

  […] apar nişte tinere domnişoare sau doamne a căror sclipire e egală cu a unui soare. Malala, Nada. Ayaan Hirsi Ali. Femei al căror curaj sfidează la propriu […]

  Thumb up 3 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro