Franțuzoaicele au golit rafturile cu Fifty Shades of Grey

22 January 2013

Nu numai că bestsellerul american s-a vândut extrem de bine, dar le-a şi trimis pe cititoare din librării direct în magazinele cu jucării pentru adulţi. Şi avem motive să credem că, la vânzări de 900.000 de exemplare tipărite şi 40.000 de e-book-uri, cerul de deasupra Franţei încă roşeşte.  

Motivul pentru care franţuzoaicele au golit rafturile de romanul lui E.L. James este simplu: noutatea seduce, tradiţia mai puţin. Iar dacă tradiţia a însemnat pentru lumea stilatului Paris o libertate sexuală absolută, atunci nu e de mirare că povestea sado-masochisto-puritană a tinerei de 22 de ani care se lasă „pervertită” în numele iubirii a atras ca un magnet. Critica a pus romanul la podea, numindu-l clişeic, idealist şi simplu. Dar tocmai asta aşteptau franţuzoaicele, plictisite să citească despre aceleaşi ritualuri à la „Marchizul de Sade” sau „Delta lui Venus”. Aşa că previziunile specialiştilor, care ar fi putut să jure că Fifty Shades of Grey, „această ciocnire şocantă între ipocrizia anglo-saxonă şi autenticitatea sado-masochismului franţuzesc”, va fi lăsat să se umple de praf prin librării, au fost spulberate. Ba mai mult, Ana, personajul feminin, s-a transformat într-o veritabilă eroină modernă, care descoperă tainele orgasmului şi le oferă lumii feminine în dar.

Curioşi, francezii au întocmit un chestionar şi le-au cerut femeilor detalii despre viaţa intimă. 35% dintre ele au recunoscut că preferă să fie dominate în pat, 16% că vor să fie legate la ochi şi 15% legate la mâini cu cătuşe. Din nou, rezultatele au surprins. Atât de puţine franţuzoaice sunt amatoare de picanterii în aşternuri? Mais c’est pas possible! Ce se va alege de reputaţia Franţei?

Rămâne de văzut dacă volumele doi şi trei ale trilogiei vor fi la fel de bine primite. Oare se mai încumetă cineva să parieze pe tabuuri?Citiţi şi

Franțuzoaicele și coafurile lor

Două lucruri pe care le-am învățat de la franțuzoaice

Kim Basinger și Rita Ora în „50 Shades Darker”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,339 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro