Frumoasa din… patul adormit

24 September 2010

De data aceasta, vă propun câteva “locaţii la orizontală” la care să visaţi cu ochii deschişi şi poate că, încântate de vreo idee de pat o veţi fura şi o veţi duce în dormitorul vostru, unde să puteţi visa liniştite şi cu ochii închişi :).

Dacă simplitate înseamnă pentru voi modestia rafinată a  aşternuturilor scrobite, parfumate şi foşnitoare din casa bunicilor, atunci un pat pe cadru de lemn poate fi  alegerea care să vă aducă în dar liniştea dulce a copilăriei, câtă vreme încă mai “copilăriţi” :). Feciorelnic, ludic şi romantic în acelaşi timp, un astfel de pat vă poate legăna visele de femeie tânără. Va fi o piesă de mobilier fără prea multă prestanţă, dar care poate ieşi elegant “în faţă” cu o pânză ornamentală de tifon, care să separe discret şi aproape imaterial spaţiul care vă apaţine doar vouă.

Iar dacă leagănul copilăriei a rămas o amintire vie, un pat suspendat poate lua locul canapelei clasice, împlinind şi nevoia de odihnă şi de reverie în îmbrăţişarea caldă a unui astfel de hamac de interior. Nu ştiu dacă v-aş recomandă să şi dormiţi peste noapte, suspendate la câţiva centimetri, dar pentru un răgaz leneş de lectură şi un pui de somn, cu cartea căzută alături, e numai bun.

Iar pentru cazul în care vă aflaţi cu preferinţele la jumătatea drumului dintre stabilitate şi levitare, iar exoticul este o condiţie a bunei dispoziţii, merită să încercaţi o astfel de variantă creativă chiar în dormitor. Nu este vorba decât de o placă de lemn natur, netratat, nevopsit, doar finisat şi şlefuit, agăţată perimetral într-o sfoară de năvod, terminată cu patru ciucuri, foarte decorativi. Suspendarea este mult mai rezistent tratată şi oferă o senzaţie de balansare cu mai puţine grade de libertate faţă de hamac.

Dacă însă sunteţi mai moderne, pragmatice şi fidele sloganului “less is more”, iată o propunere aproape aeriană, de un minimalism spectaculos. Designul italian, care nu mai are, ca întotdeauna, nevoie de nicio prezentare. Un pat antigravitaţional care pare că pluteşte cu totul şi în acelaşi timp păstrează contactul, la fel de minimal, cu realitatea, sprijinindu-se discret pe un granit finisat fără cusur. Nu ştiu câtă siguranţă inspiră, dar din pat ştim că poţi cădea şi din alte motive :). Somn uşor ?Citiţi şi

Nu, nu, e urâtă. Și nu știi nici cât e de inteligentă

Muzei mele

Jean Touitou – “Nu e nevoie să îţi arăţi sânii ca să fii sexi!”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
3,244 views
Tag-uri: , , ,

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro