Gala aniversară “VIORICA CORTEZ ȘI PRIETENII”

Catchy

29 September 2014

Avanpremiera deschiderii de stagiune 2014-2015 reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului. Pe 10 octombrie, ora 19, la Sala Radio, sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură prezintă Gala Aniversară VIORICA CORTEZ ŞI PRIETENII. O ocazie unică pentru melomanii bucureşteni, dar nu numai, de a se întâlni, în aceeaşi seară, cu şase dintre cei mai importanţi muzicieni români contemporani.

Cortez

Anul 2014 marchează jumătate de veac de când o tânără mezzo-soprană din România cucerea laurii Concursului Internaţional de Canto de la Toulouse şi îşi deschidea, astfel, porţile Europei şi ale întregii lumi muzicale. 50 de ani mai târziu, numele Viorica CORTEZ este unul dintre cele mai sonore ale solisticii internaţionale, cu prezenţe (unele record) pe scenele de la Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris, Arena din Verona, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Lyric Opera din Chicago.

Iată, aşadar, un prilej cum nu se poate mai nimerit pentru a o omagia pe ilustra interpretă, alături de câţiva dintre cei mai dragi colegi şi ucenici din generaţia mai tânără: soprana Leontina VĂDUVA, tenorul Călin BRĂTESCU şi baritonul Florin ESTEFAN. Li se adaugă un invitat special în persoana reputatului violonist Remus AZOIŢEI, cel mai tânăr profesor din istoria Royal Academy of Music din Londra, apropiat prieten al mezzo-sopranei.

Excelenţa sonoră va fi asigurată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta actualului ei dirijor permanent, Tiberiu SOARE. Fragmente din cele mai cunoscute opere, precum Samson şi Dalila, Evgheni Oneghin, Tosca, Andrea Chénier, Lucia di Lammermoor, vor alterna cu surprize prestigioase proiectate în sala de concert, toate concentrate pentru a o aniversa pe una dintre cele mai ilustre dive ale teatrului liric mondial.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele IMMEDIO semnalizate BILETE.RO, în magazinele Germanos și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Un1

Parteneri: CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București, Kaufland România,  Floria.ro, Perle, Pietre și Povești, Wagner Arte Frumoase și Poveștim, Baroque Books & Arts şi Aurel Vîrlan Photography

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Senso Tv, Blitz Tv, TV City Bucureşti, The Art of Living, Ziarul Metropolis, ArtOut, Catchy, Webcultura, Ceaşca de Cultură, B365.ro, Liternet, Calendar Evenimente, Agenţia de Carte, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Lirika, ExclusivNews, Evia Media, Sales Express, societatesicultura.ro, Gazeta de ştiri, Online Gallery şi 121 Comunitatea Femeilor Senzaţionale.Citiţi şi

JAZZY CHRISTMAS CONCERT

Întâlnirile muzicale OPERA FANtastica: LUMINIȚA Arvunescu în dialog cu ROXANA Constantinescu

Melomani, pe locuri, fiți gata, start!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
502 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro