Hereafter

Irina Nedelcu

11 May 2011

S-a nimerit să văd Hereafter a doua zi după Înviere și poate am fost o idee prea sensibilă, dar recunosc cu mâna pe inimă că mi-a plăcut, ba chiar m-a impresionat – nu până la lacrimi, dar una, două tot s-au scurs.

Hereafter este cel mai recent film regizat de Clint Eastwood – da, bătrânul nu se lasă și chiar demonstrează cu fiecare film că știe foarte bine cum se fac filmele bune, filmele care rămân cu tine, undeva în background, și la care te gândești mult timp după ce le-ai văzut.

Urmând un model similar al narațiunii din Babel al lui Innaritu – respectiv trei povești în țări diferite, doar două continente diferite de data asta – Hereafter este povestea a trei personaje: americanul George Lonegan (interpretat de Matt Damon), franțuzoaica Marie Lelay (Cecile De France, pe care ați văzut-o alături de Vincent Cassel în Mesrine) și băiatul englez Marcus (George McLaren), care încearcă să înțeleagă ce se întâmplă cu sufletele după moarte. Nu intru în mai multe detalii, pentru că povestea este într-adevăr frumoasă, curge, și deși este fragmentată, sare – cât se poate de firesc – dintr-un loc în altul: San Francisco, Paris, Londra, dându-ţi doza exactă de timp alături de fiecare personaj, astfel încât ajungi să le îndrăgești în mod egal pe toate trei.

Filmul este menit mai curând să pună întrebări decât să dea răspunsuri, invită la introspecție și o face aproape fără să îți dai seama, păcălindu-te într-un fel cu aceste trei povești care se înâlnesc în final. Trebuie să mai menționez că scenariul este scris de Peter Morgan, responsabil pentru filme remarcabile precum: Frost/Nixon, The Last King of Scotland sau The Queen.

Așadar, Hereafter este un film frumos, trist, dar plin de speranță, cu o distribuție mai puțin cunoscută, exceptându-l pe Matt Damon – care pare să fi devenit pentru Eastwood ceea ce Di Caprio este pentru Scorsese – regizat mai mult decât perfect de Clint Eastwood.

Vizionare plăcută!

[yt]0XvJwTYnKww[/yt]Citiţi şi

Paulina

Scrisoarea – testament lăsată de tânăra de 27 de ani

„Tu poți. Tu știi. Tu trebuie”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
572 views

Your tuppence

 1. Matt Damon nu mai merge la toaletă | Catchy / 27 May 2013 13:07

  […] o primă vedere, ideea lui Matt pare ipocrită şi subţire. Să construieşti o povestioară amuzantă, să inviţi la o […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro