Hillary Clinton – misiune imposibilă

15 March 2011

De ce o astfel de ştire acum, când Japonia ţine cu sufletul la gură o lume întreagă?

Unu, pentru că şi Egiptul a fost o ştire tulburătoare nu cu mult timp în urmă, şi, doi, pentru că a fost aleasă o femeie să facă prima vizită a unui oficial american de rang înalt la Cairo după căderea lui Hosni Mubarak.

Nu ştiu dacă pentru secretarul SUA aceasta este o misiune obişnuită, dar cu siguranţă va fi una extrem de dificilă. Pentru că reacţia ambiguă şi târzie a administraţiei americane faţă de revolta spontană egiptenilor a trezit o reacţie negativă foarte clară şi imediată din partea acestora. Şi, ca urmare, pe 15 martie, va fi primită cu ostilitate. 

Istoria arată că alianţa SUA cu Egiptul a fost importantă şi scumpă pentru americani. Timp de peste 30 de ani, Washingtonul a plătit regimului Mubarak, dictatorial şi corupt, un ajutor anual de 1,3 miliarde de dolari. Acum, Hilary Clinton are mandat să anunţe un sprijin de doar 150 de milioane de dolari pentru instaurarea şi consolidarea democraţiei. 

Are sens acum de ce a fost trimisă o femeie să convingă noile autorităţi de bunele intenţii ale Americii?Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
319 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro