Horoscop săptămânal 30 aprilie – 6 mai 2012

30 April 2012

Dacă nu eşti confuz, înseamnă că nu acorzi suficientă atenţie”, spune cu umor Tom Peters, co-autorul volumului „În căutarea excelenţei”. În acelaşi spirit şi într-o formulare asemănătoare, mult-premiata scriitoare de science fiction Ursula K. Le Guin afirmă: “N-am întâlnit niciodată pe cineva care să considere că viaţa e simplă. Cred ca o viaţă sau o anume perioadă par a fi simple doar dacă laşi deoparte detaliile”. Cam la fel este, astrologic vorbind, şi cu perioada actuală…

 

Dacă ignorăm detaliile,  imaginea generală arată foarte încurajator: piramida de Pământ formată de Soare, Marte şi Pluto, despre care vorbeam săptămâna trecută, chiar dacă merge spre destrămare, este încă funcţională, aducând motivare, acţiune şi realizări în primul rând Taurilor, Fecioarelor şi Capricornilor şi mai apoi fiecărei zodii, în anumite domenii mai restrânse de viaţă, după cum le-am descris.

Alt motiv de optimism, vizibil de la prima aruncătură de ochi, este conjuncţia Soare-Jupiter în formare. Ea se va perfecta abia pe 13 mai, dar deja se află la lucru: o configuraţie care dinamizează, entuziasmează, aduce curaj, încredere, generozitate, bună dispoziţie, dor de aventură, şansă şi deschideri. Este adevărat, însă, că poate să încline şi spre excese şi exagerare, iar pe cei mai imprudenţi îi poate atrage în situaţii pe care iniţial au impresia că le pot gestiona, dar care în final le pot scăpa de sub control. Dar… asta este, cine nu riscă, nu câştigă! Rămâne de văzut cum vor şi să profite de oportunităţile ei (şi cum să-i evite capcanele!) Taurii, în primul rând, şi în orice privinţă, apoi Scorpionii în dragoste, colaborări, contracte, competiţii şi confruntări, Leii cu referire la carieră, statut social şi prestigiu, Vărsătorii la casă, familie, proprietăţi şi patrimoniu, Berbecii şi Balanţele în materie de bani, afaceri, investiţii, Săgetătorii de muncă, sănătate şi obligaţii, Capricornii de dragoste, copii, loisir şi specularea ocaziilor favorabile, Fecioarele legat de călătorii, relaţii la distanţă, studii şi spiritualitate, Peştii de examene, negocieri, munci intelectuale, comunicare şi iniţiative diverse, Racii, cu privire la prietenie, acţiuni colective, interese de grup, susţinere şi popularitate, iar Gemenii în demersuri secrete, creativitate şi intuiţie, dar şi în situaţii care implică limitarea liberului arbitru. Despre conjuncţia Soare-Jupiter vom mai vorbi şi săptămâna viitoare. Este bine însă să o avem încă de acum în atenţie, spre a-i putea fructifica optim potenţialul, evitând, pe cât se poate, posibilele daune.

Aşadar, dacă privim în mare, tabloul săptămânii arată bine. Dacă luăm la cercetat detaliile, apar lucruri mai puţin îmbucurătoare…

….ca, de pildă, opoziţia Mercur-Saturn, care se perfectează pe data de 6, dar care este activă toată săptămâna. Aceasta poate fi generatoare de gândire negativă, încăpăţânare, spirit critic, decizii eronate, comunicare deficitară sau neplăceri în deplasări. Îi priveşte îndeobşte pe Berbeci şi Balanţe, dar se poate repercuta şi asupra Racilor şi Capricornilor (din cauza aspectelor dure pe care le face cu aceste zodii), eventual asupra mercurienilor (Gemeni şi Fecioare) şi chiar a Vărsătorilor şi Leilor.

 

Dacă mergem şi mai în amănunt, observăm că nici Luna nu se simte prea bine: trece printr-o zonă a cerului care seamănă a teren minat, dând piept pe rând cu cei doi malefici: cu Marte pe 1 mai, iar cu Saturn pe 4 (dar se va afla sub influenţa lui şi pe 3). Ambele combinaţii sunt nocive: aducătoare de tensiune, proastă dispoziţie, ghinion şi alte neplăceri. Un avertisment suplimentar mai ales pentru Fecioare, Peşti, Gemeni şi Săgetători pe data de 1 şi pentru Berbeci, Balanţe, Raci şi Capricorni pe 3 şi pe 4.

Acestea din urmă sunt detalii de care trebuie să ţinem cont, dar cărora nu trebuie să le dăm o importanţă exagerată. Căci, iată ce spunea înţeleptul Xun Zi: „Pentru a înţelege corect imaginea de ansamblu trebuie să ne ferim ca nu cumva să lăsăm o mică parte din adevăr să ne întunece mintea şi să obsedeze”. Xun Zi (cca. 312–230 BCE), filosof chinez confucianist.



Citiţi şi

Horoscopul Lunii Noi în Capricorn – 11 ianuarie 2024, ora 13:57

Mercur în mers direct prin Scorpion! Avem horoscopul acestui tranzit

14 octombrie 2023 – Eclipsa inelară de Soare în Balanță și zodiile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro