Ia-ți gândul, nu poți controla o relație!

5 September 2015

Corina CosmescuDegeaba te iluzionezi dacă visele tale depind de ceilalți, iar ceilalți nu vor, nu sunt interesați oricât de mult te-ai zbate tu. Degeaba tragi singur la vâsle pentru mai mulți, când ei n-au motive, chef, răbdare, dorință. Tu obosești, lor oricum nu le pasă. Ei nu vor să se miște, le convine poziția statică sau faza de platou.

Degeaba tragi de morți, ei nu vor învia. Cel mult, își vor perpetua mirosul nefast.

Singurele lucruri pentru care merită să te iluzionezi sunt cele ce depind de tine. Atunci măcar știi pe cine să tragi la răspundere dacă nu funcționează, știi ce ai făcut sau n-ai făcut de ai ajuns aici, cu bunele și cu așa-zisele tale rele. Tu ești cea mai bogată resursă a ta.

Nu poți controla relațiile cu ceilalți, oricât te-ai amăgi, strădui. Fiecare are liber arbitru, fiecare face ce vrea și simte cu viața sa, nu suntem proprietatea sau obligația nimănui. Dar ce simți, faci și decizi tu, cum reacționezi – renunți sau acționezi – poți gestiona sau chiar controla. Îți spui asta de fiecare dată când te enervezi că lucrurile din jur nu sunt așa cum ai vrea sau așa cum ți le-ai proiectat înainte să ieși în lumea asta mare căreia vrei să-i faci față. Doar așa poți să mergi mai departe.

dragoste fără happy end

Măcar asta îmi iese: autocontrolul. Ce bine, ce liniștitor, pot să dorm și eu la noapte. Să nu mai am încredere, deci, în ceea ce e dincolo de mine. Să mă focalizez pe interior, și nu pe exterior. Mă scutesc de speranțe și dezamăgiri. Dau luptele cu mine și atât. Sunt învins și învingător. Niște campionate previzibile, pe teren stabil, știu deja cum se vor termina problemele astea.

Cu ceilalți e mai greu: intervine neprevăzutul care ne dă fluturi în stomac sau crampe, dureri musculare, agitație sau oricum altceva decât liniște.

În singurătate e liniște.

Pe Tipadelasocio o găsești aici.Citiţi şi

S-ar putea să am în mine ceva din nebunia lui Don Juan

Doamna profesoară, am o dilemă!

Jupiter retrograd în Scorpion pentru toate cele 12 zodii: Minerul și diamantul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
10,071 views

Your tuppence

 1. Ptrv / 26 February 2016 1:39

  Cam nasol unghiul din care privesti lucrurile. Toti sunt naspa, toti dezamagesc, nimeni nu merita atentia ta. Serios?… Si cine ti-a zis tie ca o relatie trebuie controlata? Relaxeaza-te si ai incredere in ce-ti poate oferi viata! 🙂 Bafta!

  Thumb up 1 Thumb down 1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro