Îi plac zilele când nu moare nimeni

21 March 2016

mădălina mușatEste puternică! La muncă pune un nume morții. Este medic legist. Așa cum preoții botează o nouă viață, ea face botezul morții și… îi pune un nume. Atinge trupuri reci și citește moartea în petele cadaverice.

Acasă… este femeie! Îi plac diminețile petrecute în pat și cafeaua băută la prânz. Îi plac florile, vinul roșu și pantofii cu toc, băile cu spumă și muzica bună.

Îi plac zilele de duminică când se refugiază într-o carte, plimbările lungi și nisipul mării. Îi plac zilele când nu moare nimeni! Acelea chiar îi plac cu adevărat!

Te-ar mira dacă ți-aș spune că plânge? Că femeia care vede zilnic moartea are nevoie de protecție? De un bărbat care să îi ofere viață printre crâmpeie de moarte? De brațe calde și buze fierbinți? De tine?

O vei recunoaște pe străzile aglomerate. Plutește atunci când merge și are un aer misterios. Îți va plăcea. Dacă va plânge vreodată în prezența ta, atunci i-ai câștigat încrederea! Atunci i-ai ajuns în suflet și ți-ai făcut loc printre amintirile ei. Ai grijă cum calci! Gândurile sunt amestecate, iar culoarele minții s-au micșorat!

femeie

Când veți dansa pentru prima oară, atunci vei înțelege ce înseamnă să plutești… așa cum ea o face zilnic pe străzile orașului, cu eleganță și feminitate. Zâmbește ludic și totodată cu maturitate. Nu încerca să o citești! Au mai încercat și alții și au sfârșit prin a pleca. E genul de femeie care trebuie iubită pur și simplu.

Parfumul ei… miroase a speranță. Miroase a voi doi împreună sau… a iluzie?

Te-ar mira dacă ți-aș spune că ea nu există? Sau poate există undeva unde destinul nu ți-a adus-o în cale? Te-ar mira dacă ți-aș spune că e o născocire de weekend sau poate o fărâmă de realitate?

Pe Mădălina o găsiți și aiciCitiţi şi

Trebuia să aleagă

A murit regizorul Lucian Pintilie

Odată, am ţinut dragostea în palmă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,539 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro