Încă un pas către vaccinul universal contra cancerului

4 June 2016

Experţii afirmă că au descoperit un mod de a convinge sistemul imunitar să atace tumorile fără efecte secundare

Oamenii de ştiinţă au făcut un mare pas înainte în crearea unui vaccin universal care determină sistemul imunitar să atace tumorile maligne ca şi când ar fi viruşi. Conform revistei Nature, o echipă internaţională de cercetori au extras bucăţi de cod genetic ARN din tumori, le-au plasat în nanoparticule de grăsime şi au injectat amestecul în sistemul sanguin a trei pacienţi aflaţi în stadii avansate ale bolii. Sistemul imunitar al acestora a răspuns prin crearea de celule ucigaşe de tip T („killer” T-cells) menite să atace cancerul. Aceştia au primit doze mici, aşa că nu au existat dovezi cum că ar fi dispărut cancerul în urma administrării vaccinului.

cancer-cell

Celulă canceroasă

Vaccinul s-a dovedit eficient şi în lupta împotriva tumorilor agresive la şoareci, în conformitate cu echipa cercetătorilor condusă de profesorul Ugur Sahin de la Universitatea Johannes Gutenberg din Germania.

În prezent, posibilitatea tratării cancerului folosindu-se imunoterapia prin intermediul acestui vaccin dă speranţe comunităţii medicale, dar mai ales bolnavilor, deşi încă nu sunt demonstrate clar beneficiile pentru aceştia, aşa cum afirmă şi Dr. Helen Rippon, de la Worldwide Cancer: „Ştim că sistemul imunitar are un mare potenţial de a lupta împotriva celulelor canceroase, de aceea am investit în cercetări în acest sens în ultimii 15 ani. Totuşi, este nevoie de mai multe cercetări asupra unui număr mai mare de pacienţi şi de tipuri de cancer de-a lungul unei perioade mai mari de timp înainte de a putea spune că am descoperit vaccinul universal împotriva cancerului. Însă descoperirile de până acum reprezintă, cu siguranţă, un mare pas înainte către acest scop.”

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Să afli la 25 de ani că soțul tău…

Surprize cu noaptea-n cap (3)

Ce căuta individul acesta la fereastra mea, în miez de noapte?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
347 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro