Incomparabilul Jeanloup Sieff: senzualitate şi eleganţă

23 July 2012

Arta fotografică a lui Jeanloup Sieff sintetizează distincția, senzualitatea și eleganța. Născut la Paris din părinți de origine poloneză, Sieff și-a manifestat interesul pentru fotografie de foarte timpuriu, la vârsta de 14 ani, când a primit o cameră foto în dar de ziua lui. Și-a dezvoltat rapid îndemânarea de a fotografia femei, acestea continuând să fie tema lui favorită. Sieff a studiat la școala de fotografie Vanguard din Paris și la școala Vevey din Elveția. În 1956, a început să facă fotografie de modă, creându-și un stil propriu în a capta frumusețea feminină cu eleganță clasică. Imaginile sale alb-negru, unde umbrele par să sublinieze mai degrabă decât să ascundă curbele fluide, ne dau ocazia să aruncăm priviri vouyeuriste asupra senzualității femeilor, dar și indicii scenice despre personalitatea lor.

Foarte popular pe piața SUA, pe perioada anilor 60 Sieff s-a mutat la New York, unde a lucrat pentru reviste fashion de top ca Esquire, Glamour și Vogue. Notorietatea i-au adus-o, însă, captivantele portrete de celebrități, printre care Jane Birkin, Alfred Hitchcock și Yves Montand. În viodeoclipul care redă fotografiile sale pe fondul melodiei Je t’aime moi nonplus, cântată de Jane Birkin în duet cu iubitul ei Serge Gainsbourg, regizorul Elia Iglesias surprinde amestecul amețitor de erotism și eleganță al artei lui Sieff.

Sieff a cucerit multe inimi și diverse distincții pentru imaginile sale, printre acestea fiind titlul de Cavaler al Artelor și Literelor la Paris (1981) și Marele Premiu Național pentru Fotografie (Franța, 1992). El constituie modelul și inspirația pentru fotografii postromantismului de azi, ale căror lucrări le puteți vedea pe site-ul http://postromanticism.com/Citiţi şi

Cum ar fi fost, dacă ar fi fost

Isabella Rossellini – concediată că era prea bătrână la 42, reangajată, cu scuze, după 21 de ani

Miroseai a bărbat care știe ce vrea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
4,544 views

Your tuppence

 1. Dan Stefanescu / 25 July 2012 13:40

  Foarte frumoasa cronica, la fel si precedentele!

  MultuDan

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro