Isteria asta cu femeia de 40 de ani!

Catchy

2 October 2016

În ultima perioadă, unde dai cu clik-ul, vezi numai articole cu femeia de 40 de ani…ba că ar fi “două într-una“,ba că e în plină creație și excelează la nu știu câte capitole, ba că e fermecătoare și foarte sigură pe ea, ce să mai!, etalon de urmat. Că, oricum, cu puțin noroc, toate ajungem prin zona asta mai devreme sau mai târziu. Astea mici, de 20, cred că abia așteaptă să împlinească 40, că femeia de 40 e floarea între flori și spumă între mări…

Na, da’ treaba mai stă și altfel…

Femeia asta de 40 are și tone de temeri… de la colăceii de pe abomen, deloc plat și ferm, și pe care unii chirurgi au desenat până acum vreo 5-6 trasee cu bisturiul, la ce feluri de mâncare va găti ea săptămâna viitoare în cele 2-3 schimburi în care lucrează. Le-ați văzut și pe ele vreodată?

Acelea cu cearcăne până în bărbie de la nopți nedormite prin ture de noapte sau cele cărora doar buletinul le mai spune că au 40, ridurile feței le arată de 60… de trudă, de suferință, de jale. Ori vreun copil bolnav, ori vreun nemernic de înaltă clasă, ori munca la câmp, ori… menopauza precoce. Ei, nu știați?? Asta e altă găselniță a frumoasei femei de 40… pe unele le scoate Dumnezeu la vatră înainte de vreme… Și numai ăleia nu-i spune să-și poarte vârsta cu eleganță! Că, dacă o prinzi între bufeuri, e oricum, dar numai stăpână pe situație nu…

femeie saraca copii

Glumă-i glumă, dar, dragii mei, nu-i chiar parfum în toate hainele de 40… Se ascunde și durere, și neputință, și teamă uneori. Și dacă vreun bărbat se încumetă la anii ăștia să o iubească are de ce, că deja e rutinată cu toate și nu mai crede că prințul din povești vine călăre pe cal alb, poate să apară și cu o broască țestoasă.

Da! E demnă, își duce crucea cu folos, nu taie din ea, că, apoi, când o vrea să treacă prăpastia aia mare, cu crucea scurtă nu prea poate ajunge pe malul celălalt.

Iar tu, frumoaso de “X” de ani, nu citi mereu articole de femei zen, că ochii lor și zâmbetul curat ascund și suferință. Nu alergați să fiți adorate la 40, trăiți-vă vârstă voastră frumos. Că niciodată nu poți ști când, privindu-te în oglindă, îți citești pe corp noi hărți desenate și depresiuni adunate, când te mai părăsește câte o parte din tine și nu ține cont că abia ai 40…

Iar noi, restul, să ne scriem la 50-60 care-i gradul de osteoporoză primit în dar la 40 de ani…

Trăiți toți anii cu folos!

Guest post by O Daniela

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

Citiţi şi

E perfect pentru tine, dar e al altei femei

Bărbatul de dormitor și bărbatul de canapea

Nu este boala neiubirii, ci o afecţiune gravă care afectează una din zece femei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
4,566 views

Your tuppence

 1. Valentina / 2 October 2016 22:32

  Nu mi-as dori sa am 20 de ani!Nu eram independenta, saracia era foarte apasatoare , imi aduc aminte ca m-am angajat in vara lui 96, dupa bac pe astronomicul salariu de 300.000 lei( era in lei vechi).Imi ajungea sa imi cumpar decat cateva toale.Depinde ce iti aduce si virsta respectiva,spre exemplu sora-mea a avortat un copil,nu avea posibilitatea sa-l creasca, lucru care i-a cauzat depresii in anii 2000.Cum totul sta sub semnul relativitatii, fericirea, realizarile, inteleg din textul tau urm. chestie: Cine nu este cu tine este impotriva ta! Daca eu am ales sa nu iubesc pe nimeni de la 20 de ani, sa traiesc singura toata viata singura, ma vei blama, dar pe mine nu ma intereseaza!P.S.: Am vazut “n” documentare in care diversi insi si-au parasit nevestele, copiii si au ales sa traiasca in salbaticie.Trebuie sa se justifice aia in fata ta, cumva?

  Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
  Reply
 2. Ramona / 2 October 2016 20:33

  Câți ani ai, Daniela dragă ?
  Fiecare alege să vadă ce dorește, e varietate pentru toată lumea. Tonul articolului tău e nițel isteric, deși vrei să oblojești femeia nătută de soartă și făr de noroc genetic. Dacă autorul pe care l-ai citat vede frumosul din femeia de 40 ani (poate că nu a avut/are de-a face cu spălătorese din tura de noapte sau individe pline de colăcei și cearcăne dizgrațioase), tu ai ales să vezi predominant urâtul. Nu susțin că nu există și acesta, însuși autorul a specificat că se referă la femeile cu vârsta menționată, dar care se și îngrijesc Ori la cele specificate de tine cu caracteristici de necontestat, probabil nu există nici dorință, nici voință, nici putință. Nu cred că e vorba de vârstă, ci de gradul de ignoranță cu care e înzestrată fiecare. Cu cât ignoranța e mai mare, cu atât vârsta din buletin este invers proporțională cu vârsta reală a trupului (ne)conservat cum ar fi meritat. Și nu-mi spune că unele femei de acest gen nu au avut noroc în viață. Fiecare om, la început de drum al maturității, are niște ași în mânecă, parcursul însă diferă în funcție de cât de abil (nu) îi folosește, altfel spus alegerile pe care le face.
  Și pe mine mă trec fiori pe tot abdomenul meu plat și ferm de 37 ani, alergând prin parc, când văd puștoaice de 18-20 ani cu pulpa piciorului cât 2 X mine. Cum ar trebui să le interpelez ? Mai lasă șaorma și gâfâie cu folos vreo 2 ani să dai jos colăceii, că la 40 nu te mai ajută nici alergatul, nici bisturiul, o să arăți ca mamaia ? E alegerea ei și se aplică ce am spus mai sus apropo de ignoranță, voință și putință, excepțiile sunt rare.

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 9
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro