La ce vârstă te-ai întoarce, dacă ai putea?

Catchy

19 October 2016

Nu cred că există femeie împăcată cu ea însăşi din momentul în care are loc trezirea conştiinţei propriei feminităţi. Nedrepte condiţionări fac ca din total ani de viaţă şi total masă cerebrală să ne bucurăm şi să folosim foarte puţin de-a lungul existenţei: vreo 10-15 ani şi maxim 30%, şi asta doar geniile. Până pe la 16-18 ani ne căutăm cu disperare identitatea. Urmează apoi o altă lungă perioadă, până pe la 30 de ani, de pendulări între strepezitoare dorinţe crude şi contradictorii, ca să dăm de gustul vieţii abia pe urmă şi când aflăm şi cine suntem, şi ce vrem cu adevărat, oglinda să ne pondereze elanurile de teama ridicolului.

O croitoreasă cu puţine clase, dar mult talent, îmi spunea cu umor: „dacă femeile ar putea să se cioplească cu dalta, ar face-o zilnic, şi ar răbda toată durerea, pentru că n-am văzut în atâţia ani una să fie mulţumită de cum arată”. Nu e nevoie de nicio daltă, pentru că astăzi sunt instrumente chirurgicale fine, anestezia şi medicii gata să le ajute. Să le ajute la ce? Să prelungească o prea repede trecută tinereţe, să pună în acord poate sufletul cu exteriorul, să întârzie stigmatul bătrâneţii. Şi de ce şi-ar dori femeile aşa ceva? O, dar sunt o groază de motive.

grup-femei-frumoase

Pentru că atunci când au descoperit frumuseţea vieţii, a lor tocmai se fanează, pentru că atunci când au, în sfârşit, răgazul pentru ele, nu mai pot decât ascunde neîndemânatic sub straturi de fard semnele trecerii timpului, pentru că tânjesc după pierdute ocazii pe care nu le mai pot trăi din cauza anilor prea mulţi, pentru că ar mai vrea să mai audă cât sunt şi nu cât au fost de frumoase, pentru că ar vrea ca bărbaţii să le mai curteze şi nu să le ceară sfaturi, pentru că ar vrea să li se mai ofere flori şi nu locul în autobuze, pentru că ar dori să mai conteze esenţial în viaţa unui bărbat şi nu pentru serviciile casnice ori asistenţă în caz de boală.

Sigur că există reparator, dar ipocrit, o zicală cum că fiecare vârstă are frumuseţea ei. Aiurea! Este cineva care şi-ar dori, dacă ar putea întoarce timpul înapoi, să fie iar sugar, copil mic, adolescentul nedefinit ori femeia fără sare şi piper de 20 şi ceva de ani? Nu cred. Majoritatea femeilor care au trecut cu ceva folos prin viaţă, care au simţit bucuria maternităţii, a dragostei, a unei meserii bine alese, îşi doresc să revină cam pe la 35 de ani. Vârstă care le aminteşte de pârgul feminităţii. Acolo s-ar întoarce şi fie ar retrăi totul de la capăt, dacă le-au fost alegerile fericite, fie ar schimba totul dacă n-a fost aşa. Ori tocmai şansa asta pare a le fi interzisă, şi uneori nu de lipsa posibilitatilor, ci de resemnare ori de gura lumii.

Şi totuşi, doamnele mele, există şansa să reîntineriţi şi fără să încheiaţi vreun pact cu diavolul. Pentru că nu e nimic de condamnat în a da timpul înapoi atât cât să vă simţiţi confortabil în propria dumneavoastră piele, un pic mai puţină şi mai întinsă după o intervenţie minoră, dar spectaculoasă. E un leac bun pentru suflet şi minte, şi trebuie să recunoaşteţi că fiecare dintre voi îl meritaţi. Pentru voi sau pentru ei, important e să faceţi pasul înapoi şi să lăsaţi, politicoase, timpul să v-o ia înainte.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sunt frumoasă, dragul meu, acum că am scăpat de amintirea ta, și mă simt bine

„Lasă că se rezolvă, draga mea!” Greșeală imensă!

Hai, lasă-te iubit!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,785 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro