La plajă, cu cagule pe faţă

13 February 2013

Pe când noi ne dăm de ceasul morţii pentru o piele de abanos, femeile asiatice fac tot posibilul să îşi menţină pielea albă ca porţelanul. Iar asta înseamnă inclusiv să îşi acopere faţa complet când ajung la malul mării.

„Face-kini”, cum a fost poreclită varianta facială a costumului de baie, a devenit o practică frecventă pe litoralul chinezesc, unde tot mai multe femei se adăpostesc de ultraviolete sub măşti colorate. „Vin la mare doar pentru înot” spun unele dintre ele, care preferă să se apere de razele soarelui, pentru că o piele bronzată înseamnă, în cultura lor, apartenenţa la o clasă socială inferioară. În plus, accesoriile, originare din Qingdao, regiune din estul Chinei şi care nu costă mai mult de patru dolari, se dovedesc utile şi pentru a le proteja pe purtătoare de insecte şi meduze. Şi asta cu atât mai mult cu cât unele dintre ele apelează la costume dintr-un material similar, care le acoperă tot corpul. Nu e de glumit cu normele culturale, oricât de extreme par ele, cum nu e de glumit, una peste alta, nici cu soarele.Citiţi şi

S-au îmbrățișat. Timpul a stat în loc

Unde evadăm din „bula” noastră

Unde naiba a dispărut sălbăticia plajelor nepopulate?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,104 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro