La șuetă cu trecutul

21 May 2013

Aseară mi-am ghicit trecutul. Am dat în amintiri. Nu mai știam cum se face, nu le-am mai deschis de ceva vreme. Amintirile sunt ca niște cărți, și ele se pot măslui dacă nu sunt amestecate cum trebuie, dacă cel care ghicește în ele nu se pricepe sau pur și simplu nu are chef ori alege din ele doar ce-i convine. Frumos etalate pe tavan, m-au lăsat de data asta să văd ce-i în trecutul meu, ce-am făcut bine, ce n-am făcut bine sau deloc, ce-ar fi trebuit să fac sau din contră… Am văzut oameni care credeam că vor rămâne veșnic lângă mine, oameni de la care am întors imediat privirea deși nu ar fi trebuit, suflete care apăreau mereu, chiar dacă sub o alta formă, și, la fel de mereu, dispăreau la fel de rănite de lângă mine… E ciudat câte poți vedea printre bubuieli, tunete și fulgere și alte minuni care pot genera în tine astfel de … Hai să le zicem viziuni. Am revăzut episoade din viață care puteau fi făcute mai bine, actori prost distribuiți în roluri imaginate special să-mi genereze scuzele necesare pentru prostii făcute conștient sau nu, evenimente care puteau fi cu ușurință evitate, care era obligatoriu sa fie evitate sau pe care, din contră, în inconștiența mea, le-am evitat deși nu era cazul… Multe am văzut aseară. Amintirile se etalau singure pe același tavan cu o viteză care parcă special ar fi vrut să-mi testeze viteza de reacție, să vadă dacă am timp să înțeleg ceva din ordinea în care ele se așezau.

Ca niște cărți ascultătoare, amintirile s-au aranjat ultima dată. Atunci am văzut oameni cu un zâmbet trist făcându-mi cu mâna, oameni pe care într-o formă sau alta i-am gonit, însă care și-au lăsat la mine parte din suflet, și oameni care au ramas. Oameni care, zâmbind superior, parcă îmi spuneau: “Ai făcut o alegere proastă…”Citiţi şi

Omul destrăbălat și bucuriile stricate

Postările voastre de pe FB nu mă conving

Prețul iubirii este însăși iubirea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,283 views

Your tuppence

 1. alexandrescudaniela / 24 May 2013 0:00

  …sil a final vei intelege ca alegerile proaste trebuia sa le iei pentru ca altfel n-ai fi ajuns sa intelegi cum sa iti iasa pasenta cu alegerile bune.

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Frozenideas / 21 May 2013 15:04

  Multumesc pentru apreciere doamna

  Thumb up 0 Thumb down 1
  Reply
 3. Theora / 21 May 2013 11:55

  Esti tare domnule Fratila 🙂

  Thumb up 1 Thumb down 1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro