Laura Bush nu-i mai sprijină pe homosexuali

Andreea Petrescu

22 February 2013

Laura Bush a cerut în mod public ca un fragment dintr-o declaraţie a sa din 2010, făcută pe un post de televiziune american, în care susţinea legalizarea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, să fie scos dintr-un clip de promovare al Coaliţiei „Respect pentru Căsătorie” din Statele Unite.

Potrivit declaraţiilor purtătorului său de cuvânt, motivul ar fi acela că fostei prime-doamne nu i s-ar fi cerut în prealabil acordul ca imaginile să fie folosite în videoclip, alături de alte declaraţii pe aceeaşi temă ale unor lideri americani. „Am folosit pentru această campanie comentarii ale unor lideri care susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Apreciem declaraţiile doamnei Bush şi ne exprimăm regretul că domnia sa nu doreşte să fie inclusă în clipul nostru” a declarat liderul Campaniei pentru Drepturile Omului, la care s-au raliat mai bine de 80 de organizaţii non-guvernamentale nord-americane. În fragmentul respectiv din emisiunea prezentată de Larry King, Laura Bush spunea: „Cred că problema ar trebui luată în calcul şi dezbătută. Sunt mulţi oameni care nu reuşesc să fie obiectivi în această privinţă, pentru că văd în continuare căsătoria ca pe o legătură tradiţională, între un bărbat şi o femeie. Atunci când doi oameni au o relaţie stabilă şi se iubesc, ar trebui să aibă aceleaşi drepturi pe care le are toată lumea”.

Dezbaterile despre căsătoria între persoane de acelaşi sex s-au aprins în ultimele luni, mai ales ca urmare a faptului că nouă state americane au legalizat-o. Şi în România subiectul a generat dispute verbale. Pe 20 februarie, o proiecţie de film de la Noul Cinematograf al Regizorului Român, pe o temă legată de homosexualitate, a fost boicotată de un grup de aproximativ 50 de persoane, care au scandat remarci homofobe şi au intonat imnul naţional.Citiţi şi

E ușor să stai în străinătate și să critici situația din România

Ana Brnabic și Leo Varadkar, doi premieri gay

Cum s-a inventat heterosexualitatea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
571 views

Your tuppence

 1. Cercetaşii americani vs. comunitatea gay: 1-1 | Catchy / 5 March 2013 12:47

  […] Train nu vrea să cânte pentru Cercetaşii Americii dacă aceştia continuă să interzică homosexualilor să se înscrie în asociaţia lor. Anunţul făcut de trupa câştigătoare a unui premiu Grammy […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro