Like a woman

Lacrima Andra

3 July 2014

Lacrima AndraCe-o fi vrând să fie acest „Like a woman”? Ca o femeie. Adică de ceva timp îmi tot sună prin circumvoluțiunile gândurilor expresia asta, de-am ajuns să o întorc pe toate părțile. Plus că jocul de idei din cuvântul englezesc m-a tot amuzat zilele astea. Adică: wo-man. Vasazică bărbat cu wo sau chinez mic; ori bau-bau mascat, un soi de barbat cu fustă. La români, e mai complicat să te joci cu ideea pentru că îți lasă prea mult spațiu să te pierzi printre idei. Ca o femeie poate fi și un bărabat. Ca o femeie ce? Ce mai înseamnă să fii femeie azi?

Iar eu nu sunt musai cazul fericit să mă apuc de dat lecții despre feminitate. Nu pentru că nu sunt ceea ce sunt, ci pentru că în mintea mea a fi femeie e legat puternic, înainte de toate, de a fi om. Om cu vise, cu dorințe, cu nebunii, cu pasiuni, cu putere și slăbiciune, ființă uneori cu ființă.

Și gândind așa, mi-am amintit o scenă pe care am trăit-o pe stradă, în primăvara aceasta, într-o seară, mergând spre casă. Fără chef, îmi târâiam picioarele pe caldarâm și le doream de bine constructorilor la fiecare colț de dală prost pusă, care îmi punea piedică. Pe lângă mine au trecut colorate, hlizindu-se în soare, trei domnișorele diafane, silfide. Prin rochiile transparente le vedeai picioarele de fluturi, iar prin bluzele prea scurte le ghiceai adâncitura polului tăiat al vieții.

Barbat cu flori

La stânga grupului, donzelei îi fluturau plete blonde, oxigenate, lungi până la brâu. Din sens opus, o pereche de brabeți cu tichii de absolvenți pe cap s-au pomenit în criză de cuvinte trecând pe lângă libelule. Instinctiv, vrăbiouiul cu cioc mai înalt întinse libelulei blonde buchetul de flori scumpe, primite la absolvirea școlii. Pe chipul fetei se făcu lumină și întuneric în egală măsură, bucurie și rușine, emoție în stare pură și șoc. Apoi răsări femeia cu un zâmbet larg și autoapreciativ. A ajuns la semafor pășind… like a woman.Citiţi şi

Nu vreau decât să fii fericit. Și asta nu se poate decât fără mine

Cea mai tare, sofisticată, complexă și totală chestie…

Femeia de sticlă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,386 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro