Mă simt norocoasă că am putut să văd lucrurile astea

Catchy

23 December 2016

Biserică, ora 8,30.

Trei bărbaţi cu vârste diferite, un adolescent, un adult şi un tânăr se ţin cu braţul pe după umeri şi aşteaptă la Părintele Petre, la spovedit. E o imagine ca-n filme. Cei trei zâmbesc unul la altul complice şi parcă e şi un soi de emoţie la ei. Din pragul altarului, părintele îi vede şi zice: să vină băiatul, tânărul!

Puştiul de 16-18 ani merge spre altar înaintea tatălui şi fratelui său şi se spovedeşte. Urmează şi ceilalţi doi şi apoi pleacă toţi trei. După un timp, tatăl se întoarce fără băieţi şi îl întreabă pe preot: a zis? Preotul: a zis, a zis. Îi pare rău şi a promis să corecteze. I-am zis să ţină post până duminică la masa de prânz, aşa că aveţi grijă. A promis că se împacă şi cu mama. (Preotul zâmbeşte. Zâmbeşte şi tatăl). Hai, acum lăsaţi băiatul în pace!

craciun

Staţie de tramvai, azi după-amiază.

Pe peronul plin ochi, înaintează o fată. Să zic că are 25-27 ani, e micuţă şi îngrijită, chip inteligent, privire ageră. Fata are probleme severe la mers, pesemne urmare a unei poliomielite. Merge abia, abia, dar capul ei e ridicat şi privirea îndreptată înainte. E demnitatea în persoană, pe cuvânt! Îţi vine să o îmbrăţişezi, să o ajuţi. Stăm una aproape de alta, iar la un moment dat, o altă fată vine spre ea, îi zâmbeşte şi intră în vorbă.

– Nu te supăra că te întreb, munceşti? Te pricepi la contabilitate?

– Nu. De ce?

– Pentru că eu lucrez în contabilitate şi căutăm un om pentru un post liber. Să nu te superi că am îndrăznit.

– Nu mă supăr, stai liniştită. Am serviciu, mulţumesc, profesia mea este alta.

– Dar ce munceşti?

– În alt domeniu, nu mă pricep deloc la cifre. Sunt speolog.

Vine tramvaiul şi mă rătăcesc de cele două. Patru staţii am auzit doar asta: speolog, speolog, speolog. Cam aşa stă treaba cu întâmplările frumoase de Crăciun. Mă simt norocoasă că am putut să văd lucrurile astea. Speolog, speolog, speolog!

Sărbători fericite!

Guest post by Simona Alexa

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Asta era! Va trebui să renunţi la ciocolată!

Problema nu este totuși coafura

La spartul târgului de trăiri

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,083 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro