Mai crezi în miracole?

28 January 2016

Pe 4 martie ajunge în cinematografele din România „Miracolul din Tekir” al regizoarei Ruxandra Zenide, o co-producţie Elveția-România care tratează o problemă sensibilă, prezentă încă de acum câţiva ani în cinematografia autohtonă: misticismul. În acest film, însă, natura devine personaj central, misterul şi forţa sa creatoare fiind ilustrate de inconfundabila Dorotheea Petre.

Tekir_1

Filmările au durat doar 32 de zile, au avut loc la sfârşitul lui 2014 şi s-au desfăşurat în mai multe localităţi – Vulcanii Noroioși (judeţul Buzău), Techirghiol, Constanța, Măgura, Năvodari (judeţul Constanța). Din distribuţie: Dorotheea Petre (singura actriţă româncă pentru care Festivalul de Film de la Cannes şi-a schimbat tradiţia, creând special un premiu pentru incredibila ei performanţă din “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”), Bogdan Dumitrache (“Poziţia copilului”, “Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, “Loverboy”), Elina Löwensohn (actriță de origine română – “Schindler’s List”, „Un long dimanche de fiançailles”, „The Wisdon of Crocodiles”) și George Piștereanu (“Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy”).

Filmul a fost deja premiat la Zurich Film Festival – unde a fost prezentat în premieră internaţională – cu Best Swiss Film Award.

Tekir_RO_Poster_webCitiţi şi

Un leac ieftin, eficient și la îndemână împotriva depresiei

Amélie – un basm pentru adulți

Iubirea nu umblă de una singură, trage după ea, de păr, vina

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
478 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro