Mai mult de 15 semne că eşti mai deştept decât media

Catchy

16 June 2016

Conform  Business Insider , există anumite caracteristici comune oamenilor deştepţi. Desigur că nu este o listă definitivă, plus că, deşi corelate, aceste aspecte nu implică mereu cauzalitatea. Cu alte cuvinte, nu daţi fuga să vă luaţi pisică ca să vă crească IQ-ul peste noapte. Totuşi, toate aceste informaţii au fost adunate din studii şi cercetări, conform sursei citate.

Aşadar:

1. Eşti primul copil – primul copil este mai deştept, dar nu datorită geneticii, ci a psihologiei şi dinamicii din familie, după cum rezultă dintr-un studiu din 2007.

2. Ai luat lecţii de muzică – un alt studiu, din 2011, a scos la iveală faptul că inteligenţa verbală a copiilor între 4 şi 6 ani cunoaşte o evoluţie explozivă după numai o lună de lecţii de muzică.

3. Eşti nefumător – un studiu israelian realizat în 2011 pe 20.000 de tineri cu vârste între 18 şi 21 de ani a arătat că, în medie, fumătorii au avut un IQ de 94, în timp ce nefumătorii – 101.

4. Eşti slab – un corp sănătos este conectat cu o minte sănătoasă. În 2006, un studiu franţuzesc arată că subiecţii obezi au putut să memoreze 44% din cuvintele unui test de vocabular, în timp ce persoanele slabe, 56%.

5. Eşti stângaci – un studiu în acest sens a demonstrat că persoanele stângace au „gândire divergentă” şi că pot veni cu idei noi acolo unde totul părea deja inventat.

6. Consumi substanţe interzise – în mod surprinzător, un studiu din 2012 a descoperit o legătură între un IQ ridicat în copilărie şi utilizarea de substanţe interzise la maturitate. Asta sugerează că există o legătură între un IQ ridicat şi adoptarea de obiceiuri nocive.

einstein

7. Ai o pisică – un studiu din 2014 a arătat că proprietarii de pisici sunt mai inteligenţi.

8. Eşti înalt – un studiu realizat la Princeton arată că cei mai înalţi copii se descurcă cel mai bine la testele cognitive.

9. Lucrezi până târziu în noapte – studiile au arătat că persoanele care lucrează până târziu în noapte au, de obicei, un IQ mai ridicat decât restul.

10. Eşti introvertit – persoanele tăcute, gândesc mai mult şi mai profund. Majoritatea copiilor superdotaţi sunt introvertiţi.

11. Ai fost alăptat – anumite studii au ajuns la concluzia că bebeluşii alăptaţi la sân au un IQ mai ridicat şi mai mult succes în viaţă.

12. Eşti liberal – conform unui studiu realizat de psihologul Satoshi Kanazawa, liberalii sunt mai inteligenţi decât conservatorii. Copiii cu IQ mai mare tind să devină, la maturitate, liberali.

13. Eşti ateu – alte studii au arătat că ateii au un IQ mai ridicat decât credincioşii.

14. Ai învăţat să citeşti devreme – studiile arată că acesta este un semn clar de inteligenţă.

15. Ai simţul umorului – studiile au demonstrat că persoanele cu simţul umorului sunt inteligente.

Alte studii au mai demonstrat că liceenii cu un IQ ridicat sunt virgini.

Vă lăsăm să vă faceți singure scorul. 🙂

Citiţi şi

Unele femei pot trăi așa

Uite cum stă treaba cu vulpea!

Femeia are aşteptări mai mari decât bărbatul când vine vorba de partenerul ideal

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,202 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro