Mai ușor cu romantismul!

Catchy

1 August 2017

Am fost mult timp din viaţa mea o tipă mai sensibilă decât prevede legea, care rezona puternic la cuvintele bine şlefuite, texte şi alte pretexte. Muzici romantice, filme cu sirop şi alte lucruri din categoria dulcegării.

Pasionată de storytelling atât să citesc, dar şi să scriu, am crezut de multe ori că poate ţine de foame şi de promisiuni pe termen lung.

Acum sunt într-o perioadă în care cred că nu e atât de important că-ţi dedică discret poezii sau îţi spune că atunci când a creat personajul principal din volumul doi s-a gândit la tine, dacă aceastea nu sunt însoţite de acţiuni concrete. Acţiuni care, de multe ori, înseamnă manifestarea iubirii într-un mod cât se poate de banal și autentic: un pulover în plus pentru tine când ieşiţi la proteste în piaţă, dusul gunoiului, mersul la piaţă sau plătitul întreţinerii.

De ceva timp, încerc să elimin viziunea romantică despre relaţie care subliniază cât de important e să găseşti „persoana potrivită”, adică pe cineva care manifestă înţelegere pentru o mulţumie de interese şi valori.

cuplu ras

Pe termen lung, mi-am dat seama că nu poate exista o aşa persoană. Suntem prea diferiţi şi prea ciudaţi. Nu poate exista congruență durabilă, oricât de mult cred eu în matematică.

Partenerul cu adevărat cel mai potrivit nu e cel care are, întâmplător şi miraculos, aceleaşi gusturi ca noi, ci cel care poate să trateze diferenţele de gust cu inteligenţă şi amabilitate sau capacitatea de-a tolera deosebirile.

Acum, cred cu tărie că atunci când vorbim despre compatibilitate o înțelegem ca pe o realizare a iubirii, nu ca pe o precondiţie a ei.

Măiestria în relaţie e să ne spunem poveşti mai bine alcătuite, poveşti care nu insistă atât de mult asupra începutului, fluturilor şi emoţiilor primelor întâlniri, care nu promit înţelegere rapidă, care nu normalizează supărările.

Poveşti care ne arată o cărare tristă şi, cu toate astea, plină de speranţă, pe care s-o parcurgem şi astfel să putem vedea ce se întâmplă în iubire.

Guest post by Ioana Oncioiu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sunt frumoasă, dragul meu, acum că am scăpat de amintirea ta, și mă simt bine

Hai, lasă-te iubit!

Să stai departe de fiicele mele!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,582 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro