Malawi: Joyce Banda a devenit al doilea şef de stat din istoria Africii

11 April 2012

Joyce Banda, vicepreședintele republicii Malawi și o susținătoare a drepturilor femeilor, a depus pe 11 aprilie 2012, jurământul în funcția de președinte al statului, după moartea subită a fostului preşedinte, Bingu wa Mutharika.

Din cauza conflictelor pe care le-a avut cu fostul șef de stat, nu a fost o certitudine dacă Banda își va asuma președinția. În 2010, Mutharika a dat-o afară din Partidul Progresiv Democrat aflat la putere, însă ea a reușit să-și păstreze funcția de premier și și-a format propriul Partid Popular. A intrat în politică în 1999, în timpul celei de-a doua campanii electorale democrate din Malawi. A luptat pentru drepturile femeilor și pentru egalitatea dintre sexe și a călătorit prin țară pentru a încuraja femeile să se implice în afaceri. De asemenea, a pus bazele fundației Joyce Banda, care se dedică încurajării educației în rândul populației feminine. Prima femeie președinte din Africa este Ellen Johnson Sirleaf, din Liberia, care a declarat pentru BBC că “nu se mai simte singură”.Citiţi şi

De ce nu zâmbește Angelina pe coperta revistei ELLE

Justin Trudeau și femeile

Femeile din guvernul Dăncilă – ce le recomandă ar trebui să le excludă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
386 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro