Mâna întinsă care (nu) spune o poveste… varianta franțuzească

3 July 2017

RALUCA SMADULa prima întâlnire cu socrul, când am întins mâna pentru a mă prezenta, cunoscându-mi originile, stimabilul (zămislit din cuc și păsărică franțuzești) mi-a pus în palmă o monedă de 1€. I-am făcut imediat cunoștință cu dulcele grai românesc, trimițându-l în pi*da mă-sii. Pentru un „enchanté”, ar fi trebuit să se despartă și el măcar de 100, acolo…

Astăzi, fiu-su ăl mezin, în persoana lui „mon amour”, a avut de făcut un drum până în Brexit, în vederea obținerii unui job mai îndestulător, că doar, deh, i-a trebuit româncă! Ocazie cu care s-a gândit că portofelul îi va fi, probabil, mai inutil decât este „r”-ul din Marlboro, așa încât l-a făcut pierdut în prima gară tranzitată. Bai și nu bai, căci biletele erau cumpărate dinainte, cardul și l-a blocat de cum i-a constatat lipsa, pașaportul îl avea într-un buzunar, life is a bitch and then you’ll marry one.

filantropica_gheorghe-dinica_cinemagia

Dar ziua era lungă, interviul a fost solicitant, iar foamea nu înțelege nicio limbă, atunci când încerci să-i explici că ești lefter. lar pe mon amour al meu l-a cam luat cu leașin pe acolo. Și chiar dacă nu a văzut Filantropica, plodul de francez superior a învățat astăzi lecția cu mâna întinsă care spune o poveste.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Postările voastre de pe FB nu mă conving

Gările nu sunt doar pentru oameni fericiți

Te vei întoarce?!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
3,045 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro