Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor

18 October 2017

ANIISOARA MELNICUn film în care nenorocirile se țin lanț pentru Doru, un bărbat de vreo 40 de ani care-și pierde soția din cauza unui anevrism. Situația familială și materială precară în care se pomenește complică menținerea Medei în asistență maternală. Astfel, viața pentru Doru nu mai are decât un scop, și anume, păstrarea copilei orfane în familie, unica ființă apropiată care i-a mai rămas.

Acțiunea se petrece într-o localitate izolată, dificil de integrat în careva dimensiuni temporale, în care nu a ajuns nicio urmă din progresele modernității.

meda

Singurele munci aducătoare de bani pentru oamenii de aici sunt tăierea lemnelor și vânzarea animalelor. Deși știu că sunt mințiți, aceștia preferă să păstreze tăcerea pentru a nu se lipsi de unicele surse existență. Doru este singurul care îndrăznește să se revolte și ca rezultat nu poate să-și vândă vacile.

meda-emanuel-parvu

În situația de impas, Doru recurge la acțiuni de braconaj, deconspirat fiind, acesta se confruntă cu coruptibilitatea funcționarului.

Un film ce prezintă viața unor oameni rupți de civilizație, pentru care munca fizică intensă este o condiție indispensabilă pentru subzistență, iar din osteneala lor se aleg cu mai nimic.

Un film despre niște oameni uitați, părăsiți, care nu vor ajunge prea curând beneficiarii bunăstării, dar care au ajuns să fie victime ale corupției și înșelăciunii. Nedreptățiți, pentru ei legea se aplică doar în scop punitiv și nu are de-a face cu dreapta judecată.

Un film tulburător despre deschiderea sufletească a unui bărbat capabil să iubească un copil ce nu e sânge din sângele său, despre sacrificiu, despre puterea de rezistență. Despre lupta cu viața în care miza nu e sa fii învingător sau învins, ci să rămâi neînfrânt.

Și tu poți recomanda un film/spectacol/concert care ți-a plăcut.

Trimite-ne recenzia pe adresa office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața unui tânăr la… cântar – All the Money in the World

Un om de cuvânt – Darkest Hour

Sindromul Caracal

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
653 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro