Haute cuisine la… metroul din Paris

25 September 2012

Cum ar fi ca o călătorie obişnuită cu metroul să se transforme într-o cină la un restaurant de lux? Maestrul bucătar Thierry Marx le-a pregătit vinerea trecută, pe 21 septembrie, o surpriză delicioasă pasagerilor trenului rapid care străbate Parisul, organizând un festin culinar pe roţi. Cei mai buni ospătari ai capitalei franceze s-au strecurat printre pasageri la staţia Port Maillot şi au rămas alături de ei preţ de câteva staţii, cu braţele încărcate de bucate alese.

Chef Thierry a preluat microfonul din care într-o zi obişnuită răsună „atenţie, se închid uşile!” pentru a-i îndemna pe oameni să se pregătească de masă. Foie Gras cu sos de muştar, Pressé de veau exquis, Oeuf à la neige pe pat de zahăr şi vanilie dar şi alte delicateţuri şi-au răspândit aromele în vagoane, spre uimirea tuturor. Finalul călătoriei, la staţia François Mitterrand, s-a lăsat cum altfel decât cu un oftat prelung. 

Maestrul Thierry, care s-a oferit voluntar pentru pregătirea surprizei, a spus că s-a bucurat de prilejul de a le aminti francezilor de savoarea bucătăriei tradiţionale şi de a le oferi ocazia oamenilor obişnuiţi să guste din cele mai fine preparate. Nu știm la ce le va folosi, că e criză, dar vă invităm să vedeți cum a fost.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
452 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro