Miseducation of womenfolk – preludiu

Mira Mincă

24 July 2013

Din nefericire acest titlu nu prea poate fi tradus în română. Miseducation înseamnă atât educaţie greşită cât şi distrugerea educaţiei deja primite. Iar womenfolk înseamnă totalitatea femeilor văzute ca un grup unitar.

În 1933, Dr. Carter G. Woodson publica ”The Mis-Education of the Negro”. În a sa carte, se vorbeşte despre modul în care populaţia neagră e constrânsă cultural în loc să fie educată.

Înlocuiţi rău famatul ”negro” cu femei şi încercaţi să gândiţi.

Cam tot ce Woodson scria despre negri poate fi aplicat în societatea de azi şi femeilor. În loc de a fi educate, oferim fetelor noastre şansa de a fi îndoctrinate. În loc de a le oferi libertate, le oferim fecioare de oţel în care le fixăm sufletele.

La 1902, domnul Bergeret oferea o viziune a femeilor care îşi părăsesc bucătăria spre a cuceri meserii bărbăteşti, dar nu într-o modalitate fezabilă ci printr-o maimuţăreală grotescă a masculinului, condimentată cu o doză zdravănă de sexism.

În 2013, vă invit la un tur rapid a ceea ce a devenit educaţia, feminismul şi căutarea fericirii, prin ochii mei. Dacă ochii tăi sunt mai buni şi văd mai bine, m-aş bucura.

(PS: turul va fi mai lung, căci ideile îmi fâlfâie prin minte de prin februarie dar cumva mi-a lipsit energia de a le pune pe hârtie. De asemenea, episoadele nu au o legătură directă unele cu altele, fiind un fel de şotron mental.)Citiţi şi

Problema nu este totuși coafura

Ce e cu voi, români buni, patrioți frumoși? Nu vă puteți abține?

Discriminare, homofobie, sexism

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,047 views

Your tuppence

 1. Belle d”Imagination / 25 July 2013 16:02

  Thks Ana, chiar vreau sa il pun pe hartie, tot ce am in cap.

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 2. Ana Barton / 24 July 2013 13:23

  Te-aştept. 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro