Miss Universe schimbă regulile şi acceptă concurente transgender

11 April 2012

Oficialii Miss Universe au anunțat o schimbare a regulamentului ce permite includerea în concurs a celor care au trecut printr-o schimbare de sex. Măsura vine după ce Jenna Talackova, din Canada, a fost exclusă din competiție pentru că s-a născut… bărbat.

 

Jenna a trecut printr-o operație de schimbare de sex în urmă cu patru ani, iar rezultatul este mai mult decât satisfcător, având în vedere că a ajuns până la acest nivel al competiției. Inițial, ea a fost descalificată, însă, în urmă cu o săptămână, după ce i-au revizuit cazul, oficialii au decis că poate participa la competiția din acest an și că regulamentul se cere schimbat.

Noile reguli vor trebui să mai fie aprobate de Donald Trump, care conduce organizația Miss Universe, și de trustul media NBC. Într-o lume în care diferențele dintre sexe încep să se estompeze, măsura reprezintă înlăturarea unei bariere, întărește ideea de egalitate și reduce discriminarea față de cei care trec printr-o procedură de schimbare de sex.Citiţi şi

Când timpul nu ține seama de noi

FARMECul discret al bunătății

Ce atrage și ce alungă bărbații

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
884 views

Your tuppence

 1. Tu ce-ai face, ca părinte? | Catchy / 28 February 2013 10:09

  […] estimează că aproximativ 1 la 10.000 sau, conform altor studii clinice, la 30.000 de copii sunt transgender – nu se identifică la nivel mental şi emoţional cu sexul fizic cu care s-au născut. Unul […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro