Monica Petrică

10 February 2014

Am căutat pe Internet să aflu mai multe despre această româncă și prima pagină e ocupată de balerina cu același nume și de isprăvile ei. Totuși, o știre răzleață, fără poză, am găsit și despre Monica noastră cea pricepută în afaceri… “Vineri, 7 februarie, la Palazzo della Gran Guardia din Verona, în cadrul Forumului economic România Italia, Monica Petrică a primit titlu de “Întreprinzătorul Român în Italia 2013″ pentru perseverenţă şi rezultatele foarte bune obţinute în promovarea produselor tradiţionale româneşti.”

monica-petrica-forum-economic-verona2

Nu contează cine a înființat acest premiu care se va acorda de acum încolo celor mai merituoşi oameni de afaceri cu paşaport românesc din Italia, fiindcă firesc mi se pare ca astfel de oameni să fie răsplătiți măcar cu o diplomă. Nu cunosc în ce fel sunt ajutați românii din diaspora de statul român prin nu știu ce ministru delegat (am amintiri deloc flatante depre anumiți numiți în MAE să se ocupe de românii plecați pe ici, pe colo), dar mă gândesc că mult tare n-au ajutat-o și cu atât mai meritorie mi se pare performanța Monicăi – o cifră de afaceri de 10 milioane de euro în 2013! Și ce credeți că face? Are o rețea de magazine numite Milcov în, unde desface doar produse importate din România.

Păi, să-i meargă bine Monicăi Petrică, zic! O dată, pentru că merită, și a doua, pentru că așa mai au și micii noștri întreprinzători o șansă. Să le cumpere produsele italienii, francezii, englezii, belgienii, dacă nouă, aici, în România, ne cam put și îi încurajăm pe producătorii altora…Citiţi şi

Un ceas, Italia și marea

Verona, orașul îndrăgostiților?

Când plătești cel mai puțin pentru o vacanță într-o destinație de Oscar

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
915 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro