Lady Ms. Magazine s-a stins din viaţă

Andreea Petrescu

29 April 2013

Mary Thom, pilonul de rezistenţă al revistei americane Ms. Magazine, la care a scris timp de două decenii, a murit sâmbătă într-un accident de motocicletă. Avea 68 de ani.

Pasiunea lui Mary pentru cai putere şi adrenalină a concurat toată viaţa cu cea pentru scris şi cu devotamentul remarcabil în apărarea drepturilor femeilor. Cea despre care se spunea că are un simţ extraordinar al povestirii şi o intuiţie în a-i face pe oameni să creadă în talentul lor scriitoricesc a preferat să stea în umbră în cei mai bine de 40 de ani de activitate. A fost unul dintre liderii mişcării feministe americane din anii ’70 şi a publicat o carte despre revista căreia i s-a dedicat trup şi suflet. În 1992 a părăsit Ms. Magazine şi a fost numită editor-şef la The Women’s Media Center, revistă la care şi-a dus mai departe misiunea de a face vocile femeilor auzite. Rest in peace, Lady!Citiţi şi

Ce rost mai au bărbații, dacă femeile pot?

Vrei să fii că ele, învaţă să fii curvă!

Despre feminism și verighetă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
390 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro