Muierit şi panificaţie

Ana Barton

6 August 2013

Femeie, îţi place să fii percepută ca aromă, nu-i aşa? Sigur, nu doar una. Şi, în afară de a schimba parfumurile, cum te mai faci tu mireasmă? Ai încercat din degete?

 Adaugă-te în ce găteşti. O să mă-ntrebi, justificat, cum se face asta. Nu, nu sunt reţete tocmai fiindcă suntem diferite. Aşa că fiecare-şi inventează cartea de bucate, ajustându-şi-o de câteva ori pe zi.

Nu te gândi, când stabileşti ingredientele, să impresionezi, ci să-ţi placă ţie. Iar chestia asta poate fi extrapolată cu mare bucurie, nu cu minore şi sporadice succese.

pâine şi prăjituri. Fă-le fără frică. Aluatul eşti tu însăţi, aşa că respectă ingredientele şi proporţiile. Asta, pentru-nceput. Pe urmă, pe timp ce-ţi vei fi din ce în ce mai familiară, joacă-te.

Nu-ţi da extemporale, nu-i nicio competiţie. Şi nici nu te autoprovoca steril, căutând să faci nu ştiu cui nu ştiu ce surprize. Nu uita că ţie e musai să-ţi placă tot ce găteşti. Şi dacă greşeşti, ce? Repari sau o iei de la capăt. Ca-n tot restul.

Nimic nu mi-e mai drag decât lucrarea mâinilor omului. Îndemânarea. Uneori, cad într-o admiraţie denudată de vorbe. Şi arareori am văzut o frenezie explozivă care să fie măcar un sfert decât aceea a degetelor mişcătoare şi lucrătoare.

Nu ţi-am zis de gătit ca să te trimit la cratiţă, ci pentru că ţi-e cel mai la-ndemână. Şi, mai ales, pentru că te poţi adăuga pe tine acolo, ca ingredient alchimic, de fiecare dată cu altă măsură, pentru ca să te recunoşti în gust şi-n aromă. În faptele simplităţii mici şi care nu-ţi cere niciodată nimic.Citiţi şi

Dragoste și cafea rece

Te vei întoarce?!

Excellence & savoir-faire français la TV5

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
7,136 views

Your tuppence

 1. Ioana / 8 August 2013 15:48

  Doamne, minunante va mai sunt articolele!! Felicitari pentru aceste randuri, Ana!!

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 2. Mâncatul la români | Catchy / 8 August 2013 14:42

  […] Muierit şi panificaţie […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 3. Aurora Martin / 7 August 2013 6:24

  Un barbat mi-a spus odata despre mancare: nu e buna, pentru ca nu ai facut-o cu dragoste! Avea dreptate, relatia noastra se tinea intr-un fir de atza, iar ritualurile banale care ii unesc pe indragostiti si le estompeaza simtzul dualitatii intr-un nou simtz al contopirii, se transformasera in actiuni formale. Orice faci in doi cand esti indragostit Devine nu numai un act de daruire de sine, dar si un act de creatie prin sine.

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 4. Irina / 6 August 2013 16:21

  Curat aspirational, soro. 😉

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 5. Ana Barton / 6 August 2013 15:16

  Aspiraţional vorbind, Irina… 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 6. Irina / 6 August 2013 15:15

  Grozav! Este tot ce pot spune. Alchimisto. 🙂

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro