NY: amendă 1000 de dolari dacă porți genți de firmă contrafăcute

Clara Pop

11 April 2013

Lumea e plină de genți cu monogramă Louis Vuitton, de sacouri Chanel și ochelari de soare Gucci ieftine și la îndemână. Cine n-a văzut niciodată cum arată o poșetă de câteva zeci de mii de euro, cine n-a simțit pielea și n-a observat detaliile nici nu și-ar da seama că are în față un fake. Doar că în curând toate aceste produse contrafăcute vor fi mai scumpe cu o mie de dolari în New York. Autoritățile locale încearcă de ani buni să pună capăt fenomenului, dar acum un proiect de lege are toate șansele să devină realitate. Pe lângă vânzători, și clienții prinși că-și cumpără produse contrafăcute vor fi amendați. Propunerea consilierei locale Margaret Chin, originară din Chinatown, capitala neoficială a mărfurilor pe proveniență îndoielnică, are toate șansele să transforme shoppingul de fake într-o infracțiune din clasa A, pedepsită cu o amendă de până la o mie de dolari și un an după gratii.

În 2011, când a mai existat o inițiativă asemănătoare, polițiștii din New York au declarat că legea va fi extrem de greu de pus în aplicare. Și-au imaginat probabil agenți fugărind prin oraș domnișoare care doar ce-au achiziționat un Chanel Made in China. Un fel de Fashion Police, dar care se lasă cu amenzi, nu doar cu critici și comentarii acide. În fond, cine poate plăti 1000 de dolari amendă și-ar permite de fapt și o poșetă Marc Jacobs Baroque Quilting Mini Stam, prețul din magazin.

E pedeapsa prea severă? Cum altfel s-ar putea opri afluxul de produse cu nume celebre, fabricate de fapt pe vapor, dar și de clienți în căutare de chilipiruri? Conștiente de nevoie clientelor de a purta haine semnate de designeri, marile lanțuri de magazine au început să lanseze colecții în colaborare cu creatori de modă cunoscuți, la prețuri accesibile. Să fie aceasta soluția pentru a pune capăt fenomenului? Probabil nu în New York, unde poșeta este pentru femei ceea ce e mașina pentru bărbați, adică un simbol al statutului social și al gusturilor rafinate. Pentru că moda are drept principal atribut faptul că se demodează, o singură geantă nu e niciodată de ajuns. Fiecare sezon vine la pachet cu o nouă poșetă în tendințe, pe care o găsești și pe tarabele din stradă la câteva zile după lansare.Citiţi şi

Iepurele negru cu ochi roşii şi mănuşi de catifea

Noutăți de la Chanel – make up în culorile orașului

La o primă întâlnire, mâinile sunt studiate înaintea sânilor…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,099 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro