Nu cred în bărbații însurați

21 October 2014

RotarAm cîteva prietene singure, divorţate şi mişto. O bucată babană din viaţă, eu însămi am făcut parte din această categorie. După ce treci de 30 de ani, şansele să găseşti bărbaţi superbi, inteligenţi, manieraţi, rezolvaţi psihic, gladiatori în pat şi liberi sunt zero. Zero. Toţi bărbaţii mişto sunt luaţi. Ăia care rămîn, de cele mai multe ori, au o problemă. Ori încă locuiesc cu mama, ori i-a lăsat de curînd nevasta/iubita şi suferă aprig şi cu muci după ea, ori sunt nişte pierde vară cu care mai bine nu te încurci. Şi mai sunt tipii foarte puţin însuraţi, ale căror neveste sunt nişte scorpii, cu care nu se mai culcă din paleoliticul superior, care trăiesc coşmaruri în loc de vieţi, să îţi vină să le plîngi de milă şi să-i strîngi la pieptul tău generos (şi gol, de preferinţă pentru ei).

Toate prietenele mele singure, divorţate şi mişto atrag stoluri de bărbaţi enervant de puţin însuraţi şi fooooarte nefericiţi în căznicie. Care nu au de gînd să divorţeze, dar au de gînd să mai iubească cel puţin o dată, mai ales că trec prin cumplita criză de patruzeci, care se ştie că este o boală necruţătoare, care a făcut nenumărate victime. Printre femei. Eu însămi am fost o astfel de victimă, nu mă dau neatinsă de molimă.

Aceşti domni deosebit de puţin căsătoriţi nu îşi doresc atît să se îndrăgostească ei, ci mai degrabă să se îndrăgostească cineva de ei. De preferinţă o femeie frumoasă, inteligentă şi sensibilă, care să le umfle egoul ca pe un balon cu aer cald. Imediat după, însă, îi apucă regretele, află soţia, (nu neapărat în ordinea asta), ea bate de două ori din picior şi ei se întorc spăşiţi la apartamentul conjugal, dar nu oricum, ci cu mulţumirea că au mai trăit o dată. În vreme ce „iubita” rămîne în ger, întrebîndu-se unde a greşit atunci cînd i-a crezut jurămintele fierbinţi şi lamentările că nevastă-sa e monstrul din Loch Ness iar viaţa lui o capcană ca-n Cubul. Şi de ce toată lumea o priveşte ca pe o curvă care a vrut să strice căminul liniştit, patriarhal, al domnului, cînd ea nu a făcut decît să iubească un tip sincer şi deprimat, cu care soţia nu s-a mai culcat de cînd era el mic. Şi, nu în ultimul rînd, de ce soţia e însărcinată în luna a cincea.

ciorapi cu dungă

Eu nu cred în bărbaţi însuraţi, cu copii, nefericiţi şi sinceri, care te iubesc nespus dar nu îşi pot părăsi nevasta. Dacă sunt sinceri, să se ducă la scara lor de bloc, să îşi rezolve situaţia şi să te caute după şi dacă vor fi liberi. Iar dacă familia este atît de importantă pentru ei, să rămînă în braţele soţiei sau să plătească escorte, ca să folosesc un eufemism, care să îi mintă cît sunt de mişto. Sau să meargă să alerge la semimaratoane, maratoane şi Iron Man, să facă ceva cu toată energia aia neconsumată. Ah, stai, asta fac deja!

Citiți și răspunsul unui bărbat “Bună, Petronela!”

Și încă unul: Nu cred în femeile superbe și singure

Pe Petronela o găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Nu cred așa ceva!

Și dacă toată viața mea a fost o greșeală?

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Stefan / 1 January 2021 1:39

    Sunt însurat, îmi iubesc soția, dar mai am nevoie din când în când de câte o escapada. E ceva rău in asta?? La fel se poate spune și despre o femeie căsătorită.
    După părerea majorității femeilor comportamentul asta e cel mai mare pacat din câte exista… Rezultatul nu poate fi decât unul singur: adaptarea la condițiile care sunt. Țin secret detaliul cu căsătoria pana ajungem la sex(deobicei cam pe la a treia întâlnire ca să nu grăbesc lucrurile și sa ma trezesc cu cine știe ce boli dacă nu cunosc cât de cât persoana). După ce se consuma momentele intime pot da informația cu casatoria și în felul asta scap mai repede de persoana respectiva.
    Știu, e un mod foarte brutal de a pune problema dar alta soluție nu am gasit(exclud din start “profesioniste” pentru ca nu sunt genul care sa considere sexul ca și pe ceva care se cumpără in mod direct ca și un kilogram de cartofi).
    Atata timp cât femeile considera sexul ca și pe o condiționare a bărbatului(nu fac sex cu tine decât dacă ma iei se soție sau dacă am garanția ca voi fi într-o relație cu tine), comportamentul descris mai sus va exista și se va perfectiona.
    Cel mai mult de suferit vor avea tot femeile… Nu cred ca e un sentiment prea plăcut sa afli ca ai fost folosita si apoi, când nu mai prezinți interesul de la început, ești îndepărtată într-un mod cât se poate de brutal…
    Știu ca o sa îmi iau o grămadă de înjurături și de gânduri dintre cele mai pline de ura dar asta e o realitate la care am ajuns după mulți ani în care am încercat sa găsesc o soluție care sa fie bună și pentru mine și pentru persoana care e implicata de partea cealalta….

    Reply
  2. Radu / 9 November 2020 14:54

    Dar in situatia in care barbatul divorteaza, merge cu femeie, iar femeia e o parasuta??
    Situatia inversa decat cea prezentata in articol.
    Femeile devin foarte usor amante. Mai ales pentru bani!

    Reply
  3. Bianca / 6 October 2020 10:42

    Dar cand nevasta sa e o toapa arivista, care arata nativ ca o femeie urata si ieftina, cu toate fardurile- care nu fac decat sa i accentueze perversitatea- o narcisista care si pune pe profil poze in care e fericita? si tu crezi ca ai trait iubirea vietii cu el…

    Reply
  4. elena / 25 September 2020 8:45

    O femeie care are un minim respect, nu poate fi vreodata amanta. Amante sunt, in marea lor majoritate, femeile de consumatie, pe care nu le deranjeaza sa fie obiecte sexuale Dar mai sunt si cele in care ceva e vatamat si nu isi recunosc valoarea ca persoane. E ff trist sa ajungi amanta doar pt ca nu vezi nici o iesire…. mult mai trist decat singuratatea, mult mai trist decat sa nu fii iubit nici de un caine pe lumea asta, e ceva te rupe in mii de bucati.

    Like 8
    Dislike 1
    Reply
  5. Andra / 17 December 2019 15:15

    Ce le care se frig cu situatiile in sunt “pacalite” de barbatii insurati atrag pe masura lor. Sunt o femeie frumoasa, deloc proasta si fiindca nu am un aer de tarfulita si nu transmit sex mai mult sau mai putin evident, nu ma miroase nici un vulpoi dintr-asta casatorit si n-am primit povesti impachetate frumos sau propuneri mizerabile. Deci, fiecare cu ce merita. Nu cred ca e intamplator ca femeile cuminti si demne tot cu baieti buni ajung, chiar daca asteapta mai mult.

    Like 31
    Dislike 4
    Reply
  6. Vlad / 15 December 2019 10:17

    Femeile care accepta compania insuratilor sunt ele insele nerezolvate psihic sau cele mai multe curve. Petronela, spui de prietenele tale divortate ca au relatii cu barbati insurati… pai ele chiar nu au sanse cu barbati singuri (si slanina le miroase) pt. ca nu merita efortul, ca fostii soti au renuntat sa lupte pt ele. Sau au fost lasate ca sunt de moravuri usoare, ceea ce se dovedeste inca si inca prin relatiile cu cei casatoriti. Eu n-as lua de bun ce lasa altul de rau. Asa ca aceste curve isi merita soarta, nu le deplang. Rar de tot se gasesc si naive sa cada in plasa celor insurati. Dar alea sunt eterne visatoare, care n-au legatura cu dezmatul lumii in care traim si nu utilizatoare de retele sociale, in cautare de amanti si iubiri efemere.

    Like 30
    Dislike 12
    Reply
  7. Nicoleta / 14 December 2019 20:36

    Aspectele descrise sunt pt complexati, de regula barbatii care nu-s convinsi de barbatia lor sunt demonstrativi, asa cum de multe ori uratele sunt cele mai infocate devoratoare de barbati. Un om asumat si fara complexe nu traieste in minciuna, unu ca respectandu-se nu face rabat de la valorile sale, doi ca face alegeri de calitate in casnicie, prieteni, cariera.

    Like 46
    Dislike 1
    Reply
  8. Lelia / 14 December 2019 20:15

    Asa cum exista femei misto si demne de respect singure, exista si barbati singuri si misto si surpriza pt prosti exista si barbati insurati si corecti; acesti barbati sunt barbatii gentilomi, care par depasiti doar in ochii fufelor, nu ai femeilor cu staif. Fufele prefera sex appealul masculilor kkt-alfa, ieftini. Asa ca despre fufe si respectiv putori smechere vorbim aici.

    Like 43
    Reply
  9. Sara / 14 December 2019 19:53

    Penibil text… logica ioc, se incurajeaza promiscuitatea si nesimtirea. Macar daca ai avea logica in ce spui Petronela, dar gandesti ca o tata propasita, fara nici un pic de respect si orizont.

    Like 27
    Dislike 4
    Reply
  10. Lupul Carunt / 14 December 2019 14:05

    Si mai e ceva la fel de real si adevarat ca tot ceea ce ai scris tu: exista mereu oameni care pot avea doua joburi si unii care nu pot avea niciunul.

    Like 4
    Dislike 18
    Reply
  11. Lupul Carunt / 14 December 2019 13:53

    Excelent articol Petronela. Perfect adevarat. Eu sunt unul din cei descrisi de tine si tocmai am convins pe Tinder o tipa misto si divortata ca sunt ok chiar daca am familie… Sa ma opresc acum n-ar avea niciun rost. Se va gasi altul care sa-i faca acelasi lucru. Stiu e cinic, dar eu ce sa fac acum? Sa vad cum toate femeile misto se frig macar o data in viata cu o astfel de situatie si exact la mine se termina si toate se trezesc si spun: nu, nu vrem sa avem de a face cu barbati insurati.? Sa fiu eu lupul bun care isi da seama ca ce face e gresit si sa primesc o medalie ca am renuntat nobil? E ca su cum ai spune leilor de la circ sa nu manance zebre pwntru ca au copilarit impreuna. Poate un leu intelege treaba asta si sta cuminte in tarc, chiar daca poarta e deschisa. Si asta ce inseamna? Ca zebrele vor scapa? Nici vorba. Vor fi devorate. Macar voi fi consolat de ideea ca zebra mea va fi devorata de un leu cu un strat in plus de spoiala.
    Mi se rupe inima pentru sufletelul ei, dar daca ea isi doreste si se lasa, nu pot sa nu-mi infig putin coltii.

    Like 8
    Dislike 19
    Reply
  12. Laur Mirea / 1 April 2018 13:30

    Superb articolul! Definește multe din situațiile existente în societatea noastră! Am întâlnit asemenea situații! Unii/unele acceptă/se complac în așa ceva! E mai ușor să te complaci în minciună decât să trăiești în realitate/’să pui osul la o relație’! Nu cred că șansele sunt 0! Fără falsă modestie fac parte din puținii bărbați care, departe de a fi perfect, nu fac compromisuri privind situațiile expuse în articol, dar … îmi doresc, aproape, aceleași lucruri! Aspecte care, de asemenea, se pare că nu sunt ‘ușor’ de ‘găsit’ dar nici nu pot să spun/să cred că șansele sunt 0! Oricum, nu extrem de ușor! Probabil și autoarea articolului a ajuns la concluziile articolului din aceleași motive! Persoane neasumate se găsesc și intr-o parte și în alta! Barbați și femei, deopotrivă! Dar, refuz, încă, să cred că șansele de a ‘găsi’ persoane ok, din multe/majoritatea punctelor de vedere, sunt 0! 😁

    Like 5
    Dislike 1
    Reply
  13. marina / 31 March 2018 21:51

    E foarte bine ca nu crezi in barbatii insurati. Si ar fi si mai bine daca ar fi toate doamnele si domnisoarele care sunt intr-o realtie cu un barbat insurat ar gandi la fel, si asta destul de repede, inainte ca toate partile implicate sa aiba de suferit

    Reply
  14. Cosmin / 30 March 2018 13:50

    Buna asta cu maratoanele :))))

    Reply
  15. Dan / 4 May 2017 9:05

    Și dacă și alergăm și înotăm și…ne mai uităm și după alte funduri, înghesuiți după mese dosnice, mascați de halba unei beri, după care mergem acasă și iubim nebunește…
    Cum se numește?

    Like 6
    Dislike 1
    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro