Nu mai am timp de pierdut

Marietta Dobrin

29 February 2016

Marietta DobrinCu cât înaintez în viaţă, cu atât sunt mai conştientă şi mai hotărâtă, mai dornică şi mai pregătită, mai tolerantă cu mine şi mai intolerantă cu tot ce nu-mi dă linişte.

Nu mai am voinţă să ascult văicărelile neîntemeiate, să-mi pierd timpul în preajma persoanelor negative, persoanelor pline de sine şi de prostie. Multă prostie.

Mă enervează invidioşii, cei care încearcă să-i sape pe ceilalţi în speranţa că le-o fi lor mai bine, mă irită cei care ajung sus fără merit şi fără decenţă.

Nu mai am timp pentru şedinţe în care se vorbeşte de toate şi de nimic, de lucruri absurde despre care se ştie din start că n-o să aibă viaţă, nici măcar una scurtă. Nu mai am răbdare cu persoanele oportuniste, meschine, false.

Nu mai am timp de pierdut cu persoane mature care se comportă ca nişte copii răsfăţaţi.

Îmi confecţionez din nepăsare un soi de armură împotriva răutăţilor, a mediocrităţii, a bârfei ieftine, a celor care îmi provoacă decepţii şi trădează încrederea mea în ei.

Lumea e plină de „profesori” care pretind că fac tot, ştiu tot, dar sunt repetenţi la educaţie şi bun simţ. Prefer persoanele imperfecte şi adevărate, care-ţi luminează calea fără să facă din asta un drapel.

femeie desculță

Mă simt la jumătatea drumului şi încep să dau o altă valoare timpului. Timpul meu, timp preţios. Vreau să treacă aproape de persoanele care mă fac să mă simt bine. Vreau să trăiesc lângă persoane pozitive, umane, generoase, gentile.Vreau esenţa şi nu aparenţa.

Vreau persoane care zâmbesc. Care iubesc. Care respectă. Care ştiu să râdă şi să accepte propriile defecte. Oameni care nu-şi dau aere de vedetă de doi lei. Oameni responsabili şi corecţi. Oameni care nu calcă în picioare demnitatea şi bunătatea celor mai slabi. Oameni care respectă regulile convivialităţii pacifice.

Vreau persoane care lasă binele şi frumosul în urma lor, care-ţi încălzesc sufletul prin simpla lor prezenţă. Vreau persoane bune, oneste, înţelepte, drepte, sincere şi iubitoare. Vreau persoane care, în pofida nefericirii şi a greutăţilor vieţii, au rămas frumoase, pline de dragoste, îngăduinţă, înţelegere. Vreau persoane care ştiu să-ţi intre în suflet şi să rămână acolo.

Vreau să-mi curgă timpul lent, duios, să gust din el ca dintr-un măr parfumat, crocant şi plin de seva dulce a vieţii.

Acum ştiu că prioritatea şi obiectivele meu sunt să trăiesc fără să am regrete şi păreri de rău, în pace cu mine şi cu cei dragi. La sfârşit de drum vreau să zâmbesc!

Pe Marietta o găsiţi întreagă aici.

Citiţi şi

Am obosit

De ce dăm vina pe părinți pentru greșelile noastre?

Când dragostea rănește

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
281,081 views

Your tuppence

 1. Sorlea Elwyn / 8 October 2016 1:39

  M-am agitat pentru un motto/citat de profil. Voiam ceva original. Mi-a ieşit asta și oarecum e ontopic. Cred. Când un defect incântă, mii de nestemate se ascund in umbră.

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 2. ioana / 2 October 2016 22:13

  Toata lumea doreste oameni de calitate, acestia sunt multi, daca ii adunam si ii excludem pe ceilalti…dar unde sunt acei oameni de calitate, de ce dam doar de oameni falsi ??

  Thumb up 3 Thumb down 0
  Reply
 3. Dana / 24 September 2016 0:02

  Foarte corect spus !!!
  Insa ca sa vrei toate aceste lucruri ,INTAI trebuie sa fii TU (eu )asa !!
  Cu toate caracteristicile pozitive pe care le-ai enumerat !!!!
  ESTI ??????(sunt??????)

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  Reply
 4. Lory's Blog / 20 September 2016 19:14

  Da…si eu vreau sa am timp pentru oameni ce merita! <3

  Thumb up 3 Thumb down 2
  Reply
 5. manaila / 10 September 2016 10:37

  Adevărat și minunat spus totul !

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 6. Sorin / 26 August 2016 14:35

  ….ai fost neputincios sa faci o alegere corecta pentru tine. Așadar, tot “raul” spre bine. O zi clară s-avem!

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 7. Sorin / 26 August 2016 14:22

  Unii ar spune…o gândire egoista. Dar…în fond, dacă nu tu îți faci trierea, atunci cine?! Da, asa este cel mai corect, chiar dacă tratamentul “nepasare” ii va deranja pe cei “apropiați”, cum ar fii rudele sau oareşce prieteni vechi…pe care nu-i poți alege. Ajungi să-ți dai seama ca ai avut parte de ani lipsiți de calitate, (în tot ce înseamnă acest cuvânt), iar acești ani, cum bine știm, vor genera regrete. Pentru ce, pana la urma? Pentru ca ai tolerat sau ți-a fost teamă, rușine sau

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  Reply
 8. Madalina / 4 August 2016 7:40

  Mă regăsesc .Mulțumesc pentru acest articol.mi-ai făcut ziua frumoasa! Succes pe mai departe!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  Reply
  • marietta dobrin / 6 August 2016 17:03

   Eu iti multumesc, Madalina! Ma bucur ca te-ai regasit in gandurile mele si sunt convinsa ca o sa pui cat mai multe in practica. 🙂 Sa ai o viata senina, asa cum ti-o doresti!

   Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
   Reply
 9. maria / 4 July 2016 14:51

  … un prim pas am găsit și eu , exact cum
  ai spus : ” îmi confectionez din nepăsare un soi de armură împotriva…. “, dar caut ce sa fac mai departe .Astept sugestii ! Succes !

  Thumb up 3 Thumb down 0
  Reply
  • marietta dobrin / 5 July 2016 23:38

   Un pas important, cred eu, draga Maria e sa nu ne mai pese de ce gandesc altii, sa ne luam viata in maini si inima in dinti si sa dam spatiu si timp si iubire doar lucrurilor care ne aduc liniste si bucurie. N-o sa reusim totdeauna, dar important e sa realizam ca nu mai e loc pentru compromis si asteptari in van. Viata e una singura, trece repede, de ce sa nu incercam s-o traim frumos? Te imbratisez cu drag!

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
   Reply
 10. diana jugrestan / 1 July 2016 9:29

  Ii minunat articolul felicitari ma regasesc in el total deci ador ceea ce ai scris mii de multumiri ca ai sris acest articol si spor la mai multe vreau notificari la tot ceea ce vei urma sa scrii pupici si spor.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  Reply
  • marietta dobrin / 5 July 2016 23:30

   Multumesc mult, Diana!
   Ma bucur sa aud ca foarte multa lume s-a regasit in gandurile si randurile mele, ca au fost un impuls spre schimbarea pe care si-o doreau. Te imbratisez cu drag!

   Thumb up 4 Thumb down 0
   Reply
 11. Mihaela / 6 June 2016 20:21

  Wow! Parca mi-ai citit gandurile! Am inceput sa fac curat in viata mea, chiar daca asta nu place… nu mai conteaza, mie imi face bine! Felicitari pentru articol!

  Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 0
  Reply
  • marietta dobrin / 8 June 2016 7:52

   Multumesc, Mihaela! Nu e usor, ba chiar imposibil sa elimini tot, dar merita sa dai prioritate cerintelor si ideilor tale. Cine te iubeste, intelege si se adapteaza, cine nu….:-)
   Spor la treaba!

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro