Nu mai am timp de pierdut

Marietta Dobrin

29 February 2016

Marietta DobrinCu cât înaintez în viaţă, cu atât sunt mai conştientă şi mai hotărâtă, mai dornică şi mai pregătită, mai tolerantă cu mine şi mai intolerantă cu tot ce nu-mi dă linişte.

Nu mai am voinţă să ascult văicărelile neîntemeiate, să-mi pierd timpul în preajma persoanelor negative, persoanelor pline de sine şi de prostie. Multă prostie.

Mă enervează invidioşii, cei care încearcă să-i sape pe ceilalţi în speranţa că le-o fi lor mai bine, mă irită cei care ajung sus fără merit şi fără decenţă.

Nu mai am timp pentru şedinţe în care se vorbeşte de toate şi de nimic, de lucruri absurde despre care se ştie din start că n-o să aibă viaţă, nici măcar una scurtă. Nu mai am răbdare cu persoanele oportuniste, meschine, false.

Nu mai am timp de pierdut cu persoane mature care se comportă ca nişte copii răsfăţaţi.

Îmi confecţionez din nepăsare un soi de armură împotriva răutăţilor, a mediocrităţii, a bârfei ieftine, a celor care îmi provoacă decepţii şi trădează încrederea mea în ei.

Lumea e plină de „profesori” care pretind că fac tot, ştiu tot, dar sunt repetenţi la educaţie şi bun simţ. Prefer persoanele imperfecte şi adevărate, care-ţi luminează calea fără să facă din asta un drapel.

femeie desculță

Mă simt la jumătatea drumului şi încep să dau o altă valoare timpului. Timpul meu, timp preţios. Vreau să treacă aproape de persoanele care mă fac să mă simt bine. Vreau să trăiesc lângă persoane pozitive, umane, generoase, gentile.Vreau esenţa şi nu aparenţa.

Vreau persoane care zâmbesc. Care iubesc. Care respectă. Care ştiu să râdă şi să accepte propriile defecte. Oameni care nu-şi dau aere de vedetă de doi lei. Oameni responsabili şi corecţi. Oameni care nu calcă în picioare demnitatea şi bunătatea celor mai slabi. Oameni care respectă regulile convivialităţii pacifice.

Vreau persoane care lasă binele şi frumosul în urma lor, care-ţi încălzesc sufletul prin simpla lor prezenţă. Vreau persoane bune, oneste, înţelepte, drepte, sincere şi iubitoare. Vreau persoane care, în pofida nefericirii şi a greutăţilor vieţii, au rămas frumoase, pline de dragoste, îngăduinţă, înţelegere. Vreau persoane care ştiu să-ţi intre în suflet şi să rămână acolo.

Vreau să-mi curgă timpul lent, duios, să gust din el ca dintr-un măr parfumat, crocant şi plin de seva dulce a vieţii.

Acum ştiu că prioritatea şi obiectivele meu sunt să trăiesc fără să am regrete şi păreri de rău, în pace cu mine şi cu cei dragi. La sfârşit de drum vreau să zâmbesc!

Pe Marietta o găsiţi întreagă aici.

Citiţi şi

Până-ntr-o zi, iubitule…

“Foloseşti vreun contraceptiv?” “Menopauza” “Wow, ce noroc!”

Care e primul cuvânt care îți vine în minte când auzi „sex”?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
345,113 views

Your tuppence

 1. Mihai.T / 25 November 2016 9:27

  Mi se pare o judecata superficiala, eu am incercat sa am o atitudine neutra, mai ales daca persoana ,,negativista ” nu poate fi eliminata din viata ta din diverse motive. Pur si simplu aduc in discutie subiectele interesante pentru respectivele persoane, majoritatea au si o parte buna, de multe ori ascunsa.

  Thumb up 4 Thumb down 2
  Reply
 2. Madalina / 20 November 2016 0:39

  Tot ce ai scris este decizia mea luata acum mult timp si va spun, din experienta, ca functioneaza. Am decis sa elimin persoanele “toxice” , acele persoane care nu ma fac sa cresc ca om, acele persoane care nu stiu decat sa se vaite degeaba si care nu fac decat sa vada partea negativa a celorlalti. Iubesc persoanele care, in ciuda greutatilor si a sanatatii precare, stiu sa aprecieze adevaratele valori ale vietii si stiu sa isi faca viata mai frumoasa..

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  Reply
 3. George / 29 October 2016 22:14

  Înainte de a ati salva viata,uita-te în istoricul tau,ai oferit dragoste,iubire si respect sa poti sa ceri acestea?Până la un moment am avut impresia ca esti cu picioarele pe pământ si nu esti genul de femeie care cere ajutor,sa întelg ca este o viziune de viată.Nu,doamnă,cand o sa înveti ca viata este făcută din râu si bun,din dragoste si ura –poate te-ai gandlii de doua ori înainte de a posta asa ceva..Nu te condamn dar nu pot fii de acord cu ceea ce spui,viata este frumoasă cu bune si rele,nu în fiecare zi este soare,tocmai de aceea familiile noastre au crescut si au facut sacrificii pentru copii.Sunt tata de fata dar sincer îti dau un sfat,probleme tale sunt numai ale tale si sa iesi pe virtual să spui asa ceva denotă un caracter coleric si instabil,o seară buna!

  Hot debate. What do you think? Thumb up 18 Thumb down 20
  Reply
  • Gicu / 30 October 2016 21:11

   Hidden due to low comment rating. Click here to see.

   Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
   Reply
  • marietta dobrin / 31 October 2016 21:23

   Buna seara,
   Nimeni nu crede ca viata e toata buna. Si nici toata rea. Poate doar cei rupti de realitate. Eu am exprimat in acest articol gandurile mele si dorintele pe care as vrea sa le pun in practica. Stiu ca e o utopie sa cred ca toate sunt realizabile, dar nimic nu ne impiedica sa ne straduim sa fim mai senini in viata. Nu sunteti obligat sa le adoptati sau sa fiti de acord. Eu nu-mi permit sa exprim opinii ofensive sau sa judec persoane pe care nu le cunosc personal. Tine de educatia mea si de bunul meu simt. Toate cele bune, va doresc!
   Copiii

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
   Reply
  • marietta dobrin / 31 October 2016 21:39

   Buna seara,
   Nimeni nu crede ca viata e toata buna. Si nici toata rea. Poate doar cei rupti de realitate. Eu am exprimat in acest articol gandurile mele si dorintele pe care as vrea sa le pun in practica. Stiu ca e o utopie sa cred ca toate sunt realizabile, dar nimic nu ne impiedica sa ne straduim sa fim mai senini in viata. Nu sunteti obligat sa le adoptati sau sa fiti de acord. Eu nu-mi permit sa exprim opinii ofensive sau sa judec persoane pe care nu le cunosc personal. Tine de educatia mea si de bunul meu simt. Toate cele bune, va doresc!

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
   Reply
 4. Sorlea Elwyn / 8 October 2016 1:39

  M-am agitat pentru un motto/citat de profil. Voiam ceva original. Mi-a ieşit asta și oarecum e ontopic. Cred. Când un defect incântă, mii de nestemate se ascund in umbră.

  Thumb up 6 Thumb down 0
  Reply
  • marietta dobrin / 31 October 2016 22:47

   Defectele fizice, cu putina iscusinta si inteligenta, pot deveni puncte de lumina. In defectele caracteriale, n-am incredere. 🙂

   Thumb up 6 Thumb down 1
   Reply
 5. ioana / 2 October 2016 22:13

  Toata lumea doreste oameni de calitate, acestia sunt multi, daca ii adunam si ii excludem pe ceilalti…dar unde sunt acei oameni de calitate, de ce dam doar de oameni falsi ??

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  Reply
  • marietta dobrin / 31 October 2016 20:40

   Sunt momente in viata cand avem impresia ca intalnim doar persoane false si meschine. Poate nu e asa, poate le dam noi prea multa importanta acestora, fara sa ne dam seama ca, de multe ori, suntem aproape de persoane minunate carora nu le acordam aceeasi importanta.

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
   Reply
   • ADRIANA / 18 November 2016 14:24

    Asa era prietenul meu, dorea sa rad, sa fiu tonica, sa gaseasca acasa o femeie zambind, glumind, totdeauna binedispusa. Atunci cand au murit parintii mei amandoi in aceeasi saptamana, el dorea acelasi lucru. nu suporta sa vorbesc despre ei desi eu simteam nevoia s-o fac. Ca si tine, voia numai o persoana pozitiva, iar eu in acele luni nu puteam fi. Si a plecat s-o caute ….
    Eu cred ca intr-un om adevarat se impletesc multe … si bune si parti mai intunecate. Eu nu as suporta o persoana care asteapta de la ceilalti numai ras, veselie. Abia acolo se ascunde superficialitatea. Mi-e mila de cei incapabili sa vada mai mult decat fanionul rosu de la tavalugul de nivelat drumuri.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    Reply
 6. Dana / 24 September 2016 0:02

  Foarte corect spus !!!
  Insa ca sa vrei toate aceste lucruri ,INTAI trebuie sa fii TU (eu )asa !!
  Cu toate caracteristicile pozitive pe care le-ai enumerat !!!!
  ESTI ??????(sunt??????)

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  Reply
  • marietta dobrin / 31 October 2016 20:27

   Bineinteles ca nu poti sa le ceri altora ce nu esti tu sau nu te straduiesti sa fii. De altfel, cred ca nici nu ne-ar deranja daca am face parte din aceeasi categorie a celor care ne irita si pentru care ne pierdem respectul. Cand constientizam ca suntem incompatibili cu ei, incepem sa triem.

   Thumb up 5 Thumb down 0
   Reply
 7. Lory's Blog / 20 September 2016 19:14

  Da…si eu vreau sa am timp pentru oameni ce merita! <3

  Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  Reply
 8. manaila / 10 September 2016 10:37

  Adevărat și minunat spus totul !

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 9. Sorin / 26 August 2016 14:35

  ….ai fost neputincios sa faci o alegere corecta pentru tine. Așadar, tot “raul” spre bine. O zi clară s-avem!

  Thumb up 5 Thumb down 0
  Reply
  • marietta dobrin / 31 October 2016 20:16

   Nu toate dorintele exprimate de mine in articol se pot realiza, trebuie sa fim realisti, dar nici nu putem sa asteptam la nesfarsit, sa suportam persoanele negative, sa le trecem cu vederea mitocania o data, de doua ori, de o mie de ori. Unele alegeri sunt dureroase, altele mult mai usoare decat am fi crezut si sperat. Si da, un strop de sanatos egoism e chiar benefic.

   Thumb up 4 Thumb down 0
   Reply
 10. Sorin / 26 August 2016 14:22

  Unii ar spune…o gândire egoista. Dar…în fond, dacă nu tu îți faci trierea, atunci cine?! Da, asa este cel mai corect, chiar dacă tratamentul “nepasare” ii va deranja pe cei “apropiați”, cum ar fii rudele sau oareşce prieteni vechi…pe care nu-i poți alege. Ajungi să-ți dai seama ca ai avut parte de ani lipsiți de calitate, (în tot ce înseamnă acest cuvânt), iar acești ani, cum bine știm, vor genera regrete. Pentru ce, pana la urma? Pentru ca ai tolerat sau ți-a fost teamă, rușine sau

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 2
  Reply
 11. Madalina / 4 August 2016 7:40

  Mă regăsesc .Mulțumesc pentru acest articol.mi-ai făcut ziua frumoasa! Succes pe mai departe!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
  Reply
  • marietta dobrin / 6 August 2016 17:03

   Eu iti multumesc, Madalina! Ma bucur ca te-ai regasit in gandurile mele si sunt convinsa ca o sa pui cat mai multe in practica. 🙂 Sa ai o viata senina, asa cum ti-o doresti!

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
   Reply
 12. maria / 4 July 2016 14:51

  … un prim pas am găsit și eu , exact cum
  ai spus : ” îmi confectionez din nepăsare un soi de armură împotriva…. “, dar caut ce sa fac mai departe .Astept sugestii ! Succes !

  Thumb up 4 Thumb down 0
  Reply
  • marietta dobrin / 5 July 2016 23:38

   Un pas important, cred eu, draga Maria e sa nu ne mai pese de ce gandesc altii, sa ne luam viata in maini si inima in dinti si sa dam spatiu si timp si iubire doar lucrurilor care ne aduc liniste si bucurie. N-o sa reusim totdeauna, dar important e sa realizam ca nu mai e loc pentru compromis si asteptari in van. Viata e una singura, trece repede, de ce sa nu incercam s-o traim frumos? Te imbratisez cu drag!

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
   Reply
 13. diana jugrestan / 1 July 2016 9:29

  Ii minunat articolul felicitari ma regasesc in el total deci ador ceea ce ai scris mii de multumiri ca ai sris acest articol si spor la mai multe vreau notificari la tot ceea ce vei urma sa scrii pupici si spor.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  Reply
  • marietta dobrin / 5 July 2016 23:30

   Multumesc mult, Diana!
   Ma bucur sa aud ca foarte multa lume s-a regasit in gandurile si randurile mele, ca au fost un impuls spre schimbarea pe care si-o doreau. Te imbratisez cu drag!

   Thumb up 6 Thumb down 0
   Reply
 14. Mihaela / 6 June 2016 20:21

  Wow! Parca mi-ai citit gandurile! Am inceput sa fac curat in viata mea, chiar daca asta nu place… nu mai conteaza, mie imi face bine! Felicitari pentru articol!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  Reply
  • marietta dobrin / 8 June 2016 7:52

   Multumesc, Mihaela! Nu e usor, ba chiar imposibil sa elimini tot, dar merita sa dai prioritate cerintelor si ideilor tale. Cine te iubeste, intelege si se adapteaza, cine nu….:-)
   Spor la treaba!

   Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro