Nu mai fugiți după femei puternice, că nu știți cu ce se mănâncă!

Catchy

27 January 2016

De fapt, bănuiesc că habar n-aveți ce-nseamnă „femeie puternică”. Sună bine, știu, va excită doar auzul cuvintelor „independentă”, „pe picioarele ei”, „știe ce vrea”, „știe să ceară ce vrea” și altele din aceeași sferă. Dacă vi se cere să descrieți femeia perfectă, cam astea-s clișeele pe care le înșiruiți cu ochii sclipind, imaginându-vă, eventual, și că femeia aia gătește purtând tocuri, calcă perfect cămășile, gătește ca mama, nu „o doare capul” niciodată, nu spune  niciodată „nu”, știe să fie doamnă, știe să stea picior peste picior cu un cocktail în față, dar și să se alinieze cu prietenii tăi la o bere, știe să spună ce și de ce o supără, știe să te pună cu botul pe labe atunci când greșești, să se pisicească atunci când trebuie și să țipe atunci când e nervoasă.

femeie

Dragilor… să vă zic adevărul? Voi, când găsiți o astfel de femeie, o pierdeți. De ce? Vă sperie ca dracu’!

Deși toți urâți femeile care, atunci când se supără, răspund suav cu „nimic” la întrebarea „ce ai pățit?”, vă simțiți ca niște băieței muștruluiți de mami atunci când sunteți luați de mânecă și puși la un colț de masă, unde vi se explică ce ați greșit, clar și răspicat. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă o pisică ce miaună în loc să vorbească. Adevărul trist e că femeia care preferă să vorbească în loc să plângă vă prinde cu garda jos.

Deși toți urâți femeile care depind de voi, vă sperie femeia de carieră, care vă lasă deoparte atunci când îi sună telefonul de serviciu. Vă sperie când știti ca nu puteti să-i oferiți nimic, fiindcă are ce-și doreste. Vă sperie că nu acceptă nimic de-a gata, fiindcă vrea să muncească pentru ce își dorește. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă femeia dependentă de voi, aia care se zgâiește la o pereche de pantofi în vitrină și vă dă oportunitatea să fiți adevărați eroi când, a doua zi, vă prezentați la ușă cu o plasă frumoasă Louis Vuitton în brațe și cadorisiți pisica pe care o aveți pe post de femeie lângă voi.

Deși toți urâți femeile care nu știu să deschidă gura la o masă, care socializează doar prin simpla prezență la brațul vostru, deși vă doriți o femeie care atunci când începe sa vorbească, să fie ascultată și admirată, vă sperie femeia care reușește să facă asta. Pentru că vă fură lumina reflectorului atunci când se așază lângă voi la masă. Fiindcă, de fapt, vă place să fiți admirați (doar) voi! Fiindcă vă place să vă admire și ea, să îi păreți veșnic intangibil.

Atunci când ea este, deja, la nivelul vostru, totul se transformă în competiție. Nu mai poate fi un trofeu așezat pe raft, mereu acolo, pe care-l mai ștergeți de praf din când in când și, ocazional, îl mai admirați așa, vreo 10 minute, înainte de culcare. Sau poate doar cinci, că deh, sunteți obosiți.

Când femeia e puternică, va bate cu pumnul în masă pentru ceea ce vrea. Va spune clar și răspicat că nu e fericită, atunci când nu e. Nu vă va menaja de absolut nimic și nu va fi complezentă pentru că nu are de ce. Deși vă speriați, habar n-aveți ce pierdeți. De ce? Fiindcă o femeie puternică nu va sta niciodată cu un pămpălău. Iar alături de ea, veți fi văzuți întotdeauna bărbaţi. Deși nu pare (de fapt, deși nu vă dați voi seama), întotdeauna principala ei grijă va fi să pună reflectorul pe voi. Pe voi doi împreună.

O vei auzi vorbind despre tine cu admirație. Fără excepție! N-o vei auzi niciodată plângându-se în public de faptul că nu-ți strângi șosetele, aia o știi doar tu. N-o vei auzi niciodată povestind că tocmai ți-ai pierdut jobul, aia o știți doar voi. N-o vei auzi niciodată spunând că nu a mai primit flori de mult timp, aia o știi doar tu, va povesti doar cum ai dus-o în vacanța visurilor ei. Fiindcă îi place ca bărbatul la brațul căruia e văzută să fie admirat.

Dar e ok, voi vă speriați și fugiți în brațele unei pisici care va toarce frumos, care vă va admira cu toată ființa ei, alături de care veți sclipi prin comparație, însă alături de care nu veți sclipi niciodată în doi. Și căreia îi veți povesti întotdeauna cât de mult admirați femeile puternice, determinând-o să devină o copie proastă, plină de frustrări. Fiindcă femeie puternică nu devii. Ești, pur și simplu. Nu vă mai amăgiți.

Așa că, nu vă mai doriți femei puternice ca să fugiți de ele. Luați-vă pisici tandre, alea vă fac să vă simtiți bărbați și au nevoie de voi ca să se simtă femei. Și, evident, ca să le cumpărați Louis Vuitton. 🙂

Guest post by Laura Glodeanu

Citiţi şi

La naiba cu iubirile imposibile!

Un bădăran înfumurat

De ce ești singur, maică?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
313,610 views

Your tuppence

 1. Florin / 27 December 2016 15:17

  Superb articol! Iti dau intru-totul dreptate!

  Thumb up 0 Thumb down 1
  Reply
 2. mikadog / 22 December 2016 6:09

  Ce articol urat si discriminatoriu cata frustare pe biata autoare si care e problema ei de fapt,poate daca te pisicesti un pic gasesti si tu in final un partener de viata .:Puternica nu este egal cu fericita cam niciodata.Nu te minti singura !

  Thumb up 4 Thumb down 0
  Reply
 3. Andrei / 22 December 2016 2:04

  Draga… Glod(eanco)
  Mi-a placut articolul tau semi-frustrat de dama autodeclarata “femeie puternica” si sunt deacord cu el in mare parte dar tin sa te anunt ca nu de asta fug barbatii de tine, ci din cauza ca exagerezi cu puterea ta acolo unde nu e necesar. Ajunge deja o pereche de coaie intr.un cuplu, nu e nevoie de doua, lasa barbatul sa isi poarte coaiele si te vei simti foarte feminina in prezenta lui… DACA se poarta ca un barbat, aici iti dau dreptate.

  In alta ordine de idei, uite ceva ce iti va deschide mintea :
  Oamenii puternici nu se nasc puternici, devin puternici prin efort sustinut, iar o persoana care nu recunoaste asa ceva are un orgoliu imens si e de fapt slaba(mentalitate de “sa nu cumva sa devina mai puternic ca mine”-frica de a pierde controlul). Pentru ca intotdeauna o persoana mareata ii va ajuta pe altii sa evolueze la randul lor, nu se va pune singura pe un piedestal ca ‘vai ce pizda trofeu sunt eu’ si mai mult ca sigur nu va incerca sa le taie altora piedestalul cand vor sa ajunga, si ei, la nivelul tau.

  Te felicit pentru articol, dar mai da-ti o pauza, fatuca, lasa-te mai moale cu dramele ca in momentul in care un barbat dintre cei pe care ii numesti tu ‘barbati’ iti va citi postarea, nu va face decat sa se amuze teribil pe seama ta 😀

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  Reply
 4. Anastasia / 3 December 2016 22:50

  O femeie dacă e puternica e și tandra. Dacă e puternica nu înseamnă că nu poate străluci lângă bărbatul ei. Ideea de femeie de cariera a fost construita de femeile care au ajuns singure pentru ca nu au știu sa facă fericit un bărbat. O femeie puternica are la brat un bărbat admirabil cu care își petrece dupa-amiezile, și nu închisă într-un birou, lucrând. Aia nu e femeie puternica,e doar o femeie egoista și orgolioasa. O femeie puternica iartă dacă i s-a greșit, nu da papucii bărbatului doar pentru ca e independenta. Poți fi independenta într-o căsnicie. O femeie puternica nu cauta sa aibă întotdeauna dreptate, ea cauta echilibru și înțelegere în relație. O femeie puternica nu e managerul vreunei companii. O femeie puternica nu iese niciodată în evidenta, nu conduce(din fata), nu îsi da cu părerea,nu bârfește. O femeie puternica asculta, înțelege, iartă, iubește, dacă e rănită, plânge și uita,admira bărbatul de lângă ea, e sincera, vorbește încet. Nu ai sa vezi niciodată o femeie puternica în mijlocul mulțimii, fiind în centrul atenției pentru ca asta fac acele femei care latră ca sunt independente, dar au nevoie de atenție ca să se simtă apreciate, au nevoie sa conducă ca să se simtă puternice. O femeie puternica știe ca e puternica chiar dacă sta acasă și are grija de copii. În viata unei femei puternice e liniște, nu găsești nicăieri un fir de zgomot, nici verbal și nici comportamental.

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  Reply
 5. Claudiu / 3 December 2016 16:25

  Niciodată singur/singura nu vei fi cu adevărat puternic/a. Performanta adevarata se face în echipă.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 1
  Reply
 6. George / 2 December 2016 12:14

  La barbatii adevarati vin femeile puternice din prorpie initiativa si se inteleg reciproc excelent. Imi pare rau daca ai dat numai de oameni slabi. Inseamna ca asta meriti!

  Thumb up 4 Thumb down 1
  Reply
 7. Remus / 30 November 2016 18:47

  Felicitări…ai definit într.o oarecare măsura partenera ideală, totusi cum s.a mai spus, ai lăsat sa se vadă “frustrările” legate de faptul ca ai întâlnit destul de mulți bărbați “slabi” sau ei au fost prea puternici …si atunci totul s.a transformat in competiție 🤔🤔🤔
  Poate ma înșel…dar ma repet, felicitări !!!

  Thumb up 3 Thumb down 0
  Reply
 8. puternicul / 30 November 2016 16:08

  Puternica = se cearta cu barbat’su si vrea job?
  Se duce dracu’ lumea asta daca asts inseamna putrnica si la asta viseaza barbatii.
  Ce ai? Nimic. Si la extrema puternica: esti un mare idiot si nu imi dai flori si lasi sosetele pe jos. Dar e ok, in public o sa te laud pentru ca sunt puternica.

  Descrierea de femeie puternica din articol e aproape 1:1 cu descrierea personalitatii narcisiste (NPD), si nu vorbim de narcisism din catergoria ce frumoasa sunt facea-mi-as selfie la botic, vorbim de narcisism care iti traumatizeaza copii si ajungi sa finantezi direct si indirect pshihoterapeutii (fara intentie de ofensa).
  Puternica e femeia aia care vede ca arde si in loc sa se panicheze sau sa urle ca e vina ta ca arde, pune mana pe o galeata si te ajuta sa stingi focu. Sau te trage din flacari cand tu incerci sa ii salvezi colectia de martisoare. Puternica nu inseamna razvratita sau in competitie, inseamna implicata si egala. Esti puternica daca barbatu’ are incredere sa isi lase pruncul doar cu tine o saptamana, stiind ca o sa iti fie greu dar avand incredere ca faci fata. Si esti puternica atunci cand iti asumi ca o sa fie greu si nu clachezi.
  Spor la injurat comentariul si comentatorul dar sa dea dracu’ daca sunt de acord cu postarea asta!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 3
  Reply
 9. Tasa / 30 November 2016 12:49

  Depinte cum ii explici si ce vrei sa i explici…

  Thumb up 1 Thumb down 1
  Reply
 10. Harry / 17 November 2016 17:59

  Parerea mea e ca o relatie se bazeaza pe suport, comunicare , intelegere, iubire.
  Nu exista femeie ”puternica” sau barbat ”puternic” astea sunt doar niste stereotipuri facute aiurea de societate.
  Sa fii puternic este sa lupti cot la cot cu partenerul de viata sa fiti gata sa infruntati orice va arunca viata in fata sa va bazati unul pe altul si sa lasati diferentele la o parte.
  Eu vad in femeia mea un prieten, o iubita, un coleg al vietii cu , care impart si cele bune si cele rele si nicioadata nu imi este rusine sa admit cand am gresit si ii admir inteligenta si devotamentul fata de relatia noastra.

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 5
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro