Nu mai fugiți după femei puternice, că nu știți cu ce se mănâncă!

Catchy

27 January 2016

De fapt, bănuiesc că habar n-aveți ce-nseamnă „femeie puternică”. Sună bine, știu, va excită doar auzul cuvintelor „independentă”, „pe picioarele ei”, „știe ce vrea”, „știe să ceară ce vrea” și altele din aceeași sferă. Dacă vi se cere să descrieți femeia perfectă, cam astea-s clișeele pe care le înșiruiți cu ochii sclipind, imaginându-vă, eventual, și că femeia aia gătește purtând tocuri, calcă perfect cămășile, gătește ca mama, nu „o doare capul” niciodată, nu spune  niciodată „nu”, știe să fie doamnă, știe să stea picior peste picior cu un cocktail în față, dar și să se alinieze cu prietenii tăi la o bere, știe să spună ce și de ce o supără, știe să te pună cu botul pe labe atunci când greșești, să se pisicească atunci când trebuie și să țipe atunci când e nervoasă.

femeie

Dragilor… să vă zic adevărul? Voi, când găsiți o astfel de femeie, o pierdeți. De ce? Vă sperie ca dracu’!

Deși toți urâți femeile care, atunci când se supără, răspund suav cu „nimic” la întrebarea „ce ai pățit?”, vă simțiți ca niște băieței muștruluiți de mami atunci când sunteți luați de mânecă și puși la un colț de masă, unde vi se explică ce ați greșit, clar și răspicat. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă o pisică ce miaună în loc să vorbească. Adevărul trist e că femeia care preferă să vorbească în loc să plângă vă prinde cu garda jos.

Deși toți urâți femeile care depind de voi, vă sperie femeia de carieră, care vă lasă deoparte atunci când îi sună telefonul de serviciu. Vă sperie când știti ca nu puteti să-i oferiți nimic, fiindcă are ce-și doreste. Vă sperie că nu acceptă nimic de-a gata, fiindcă vrea să muncească pentru ce își dorește. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă femeia dependentă de voi, aia care se zgâiește la o pereche de pantofi în vitrină și vă dă oportunitatea să fiți adevărați eroi când, a doua zi, vă prezentați la ușă cu o plasă frumoasă Louis Vuitton în brațe și cadorisiți pisica pe care o aveți pe post de femeie lângă voi.

Deși toți urâți femeile care nu știu să deschidă gura la o masă, care socializează doar prin simpla prezență la brațul vostru, deși vă doriți o femeie care atunci când începe sa vorbească, să fie ascultată și admirată, vă sperie femeia care reușește să facă asta. Pentru că vă fură lumina reflectorului atunci când se așază lângă voi la masă. Fiindcă, de fapt, vă place să fiți admirați (doar) voi! Fiindcă vă place să vă admire și ea, să îi păreți veșnic intangibil.

Atunci când ea este, deja, la nivelul vostru, totul se transformă în competiție. Nu mai poate fi un trofeu așezat pe raft, mereu acolo, pe care-l mai ștergeți de praf din când in când și, ocazional, îl mai admirați așa, vreo 10 minute, înainte de culcare. Sau poate doar cinci, că deh, sunteți obosiți.

Când femeia e puternică, va bate cu pumnul în masă pentru ceea ce vrea. Va spune clar și răspicat că nu e fericită, atunci când nu e. Nu vă va menaja de absolut nimic și nu va fi complezentă pentru că nu are de ce. Deși vă speriați, habar n-aveți ce pierdeți. De ce? Fiindcă o femeie puternică nu va sta niciodată cu un pămpălău. Iar alături de ea, veți fi văzuți întotdeauna bărbaţi. Deși nu pare (de fapt, deși nu vă dați voi seama), întotdeauna principala ei grijă va fi să pună reflectorul pe voi. Pe voi doi împreună.

O vei auzi vorbind despre tine cu admirație. Fără excepție! N-o vei auzi niciodată plângându-se în public de faptul că nu-ți strângi șosetele, aia o știi doar tu. N-o vei auzi niciodată povestind că tocmai ți-ai pierdut jobul, aia o știți doar voi. N-o vei auzi niciodată spunând că nu a mai primit flori de mult timp, aia o știi doar tu, va povesti doar cum ai dus-o în vacanța visurilor ei. Fiindcă îi place ca bărbatul la brațul căruia e văzută să fie admirat.

Dar e ok, voi vă speriați și fugiți în brațele unei pisici care va toarce frumos, care vă va admira cu toată ființa ei, alături de care veți sclipi prin comparație, însă alături de care nu veți sclipi niciodată în doi. Și căreia îi veți povesti întotdeauna cât de mult admirați femeile puternice, determinând-o să devină o copie proastă, plină de frustrări. Fiindcă femeie puternică nu devii. Ești, pur și simplu. Nu vă mai amăgiți.

Așa că, nu vă mai doriți femei puternice ca să fugiți de ele. Luați-vă pisici tandre, alea vă fac să vă simtiți bărbați și au nevoie de voi ca să se simtă femei. Și, evident, ca să le cumpărați Louis Vuitton. :)

Guest post by Laura Glodeanu

Citiţi şi

Și Angelina Jolie sau Miss Universe au fost înșelate

Sous le Pont d’Avignon, spânzurăm orice patron!

Familia în culorile curcubeului – Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Newsletter Gratuit

Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
212,522 views

Your tuppence

 1. Sara / 17 May 2016 0:34

  Ma regasesc in scurta definitie a “femeii puternice” . Sunt de acord ca exista anumiti domni care se simt amenintati de o asemenea “vijelie”, dupa cum reiese din descriere femeilor puternice si care gresesc in modul in care trateaza o relatie cu o astfel de femeie.
  Nu sunt de acord ca femeile puternice iubesc puterea. Asta cu “independenta” , ” a sti ce vrea” si toate celelalte enunturi . Femeile intr-adevar puternice isi gasesc puterea tocmai in iubire. Chestia aia nesuferita care provoaca nenumarate necazuri … Nu stiu intotdeauna ce vreau, caut mult , gresesc si mai mult… chiar daca sunt “pe picioarele mele” am nevoie de echilibrul pe care mi-l da dragostea celor apropiati. Exact asta as face si daca as fi barbat.
  Daca o femeie stie ce vrea atunci va sti cand e cazul pentru miau-miau si cand e situatia pentru ham-ham … cu toata puterea si dragostea disponibile … si va evita o problema in loc sa-si bata capul cu rezolvarea ei.
  Cu ce mananca?! Dar se mananca?! Puternica sau vulnerabila – eu nu vreau sa fiu mancata !

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 2. luminita / 16 May 2016 23:26

  Scuza-ma , Laura , dar cine spune ca femeile puternice sunt doar cele care fac cariera ?!!! E o generalizare care poate rezolva problema doar a unei categorii de femei si barbati … femeia puternica e cea care indiferent de situatia sa financiara sau a partenerului sustine nu doar barbatul care ii sta alaturi dar si familia , da dovada de modestie , blandete , simplitate , stie cand sa vorbeasca , sa taca , cand sa straluceasca , cand sa impinga lucrurile sau sa se retraga , care stie daca lupta trebuie continuata sau oprita, e un adevarat termometru al fiecarei situatii in viata de cuplu .. probabil societatea de azi e prea preocupata doar de situatia financiara si nu reuseste sa vada inafara ei .. pacat …articolul pare scris de o persoana care a suferit enorm pt ca nu a fost iubita si urmata pana la capat de un barbat fricos care a preferat “pisica ” si lucrurile simple …

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 3. grecu / 16 May 2016 19:23

  Groaznic.

  Thumb up 1 Thumb down 1
  Reply
 4. Andrei / 16 May 2016 11:43

  Bine spus Remus!
  Dacă ați vrut putere, dacă ați vrut egalitate, atunci luați-le!
  Bucurați-va de ele fără sa fiți frustrate!
  Chiar apreciez femeile puternice!
  Un bărbat adevărat, nu se sperie de o femeie puternica, o apreciază si o susține!
  Nu sunt in competiție, se completează si se susțin reciproc!

  Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 1
  Reply
 5. Remus / 15 May 2016 7:19

  Ah! Femei puternice! Ma lasi? Exista iluzia de putere. Daca are serviciu si face bani, nu e puternica. E normala. E de datoria ei sa se intretina. Se cheama egalitate. E exact ce au vrut femeile. Deci hai sa nu o mai luam in tragic. N-are nimic de-a face cu relatiile. Daca nu ai reusit sa tii pe unu’ langa tine, poate a fost vina ta. Poate a fost a lui. Asta nu inseamna ca esti mai mult sau mai putin puternica. Asta inseamna ca relatia “n-a fost sa fie”. Restul e deja cliseu. Ati vrut putere? Luati-o si nu va mai plangeti. Fiti puternice.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 5
  Reply
 6. mademyday / 15 May 2016 1:25

  Generalizari de 3 lei. Next please !

  Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 4
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro