Nu ratați aceste super-fructe: cireșele amare!

Catchy

20 June 2017

Numai când auzi cireșe amare, parcă îți trece cheful de cireșe… Sunt bune, dar în dulceață sau pentru aromă la vișinată. Altfel, nu se prea înghesuie lumea să le cumpere. Mici în comparație cu cireșele grase care fură toate privirile, nu sunt căutate pentru a fi mâncate așa cum sunt. Și mai și pătează îngrozitor!… Numai că, nealegându-le, pierdem niște adevărate super-fructe!

Vitamine (B1, B2, B6, A, C, E și PP), minerale (fier, potasiu – 220 mg% -, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt), cel mai ridicat conținut de anti-oxidanți (în pieliță), toate acestea fac din cireșele amare unul dintre cele mai puternice remedii naturiste pentru bolile degenerative, cardiace și de circulație. Dar să vedem la ce mai sunt bune, proaspete, uscate, congelate, ca suc sau sirop natural. Că dulceața, deși mi se pare cea mai grozavă dintre toate, nu cred că mai are aceleași efecte… 🙂

20 de cireşe amare pe zi = efectul unei aspirine sau al unui nurofen

cireșe amare

Aceste fructe mici, negre și amare sunt un recunoscut remediu pentru
  • dureri musculare
  • îmbătrânire prematură
  • afecţiuni inflamatorii – reumatism (redau mobilitatea articulară după cure de 6-8 săptămâni)
  • boli hepatice
  • afecţiuni respiratorii (astm, bronşită)
  • nivelul crescut al colesterolului
  • hipertensiune arterială.

Cireșele negre, ca toate cireșele de altfel, sunt un depurativ puternic, detoxifiant şi energizant fizic si psihic. Pot fi folosite ca sedativ natural și pentru reglarea tranzitului intestinal.

Ni s-a părut utilă rețeta pentru siropul de cireşe amare, așa că vi-o împărtășim

Se obţine din sucul extras prin zdrobire urmată de filtrare sau prin centrifugare. Sucul rezultat se lasă într-un vas transparent vreme de o oră, nemişcat, pentru a se separa partea limpede de cea cu sedimente. Numai sucul limpede va fi apoi extras cu un furtun şi se va pune într-un alt vas, unde se va amesteca cu miere până când se omogenizează. La un litru de suc limpede de cireşe amare se adaugă două kilograme de miere de albine, iar amestecul rezultat se pune în sticle închise ermetic şi se păstrează în locuri întunecoase şi cât mai reci. Se consumă zilnic o sută de grame din acest sirop amestecat cu apă, ca substitut de suc proaspăt, pentru tratarea bolilor inflamatorii şi a celor degenerative.
Mai multe detalii despre boli și cure specifice cu cireșe, aici


Citiţi şi

Cireșele de mai

Un nou medicament pentru vindecarea cancerului de sân

Vindecarea lui Andrei depinde şi de noi!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,175 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro