O coală, două…

7 May 2017

Ana BartonLule are treizeci și trei de ani și predă limba albaneză la o universitate românească. A venit acum trei ani aici, stă în București și face naveta în orașul unde ține cursurile. Lule e brunetă, minionă, frumoasă. Are un zâmbet minunat și un râs care țâșnește și molipsește. Știe bine limba română fiindcă mama ei e româncă. S-a măritat cu un student albanez în anii ’60 și-a plecat în Albania. Am zis că știe bine românește, ca să fie clar că nu foarte bine. Sunt chestiuni de nuanță pe care nu le stăpânește, i se par ciudate, unele ilogice.

plural

Lule mi-a adus aminte de profesoara mea de engleză din gimnaziu, doamna Angela Naumovici, care ne povestea că un englez învățase bine românește, dar avea niște consternări personale: „Băi, voi ziceți berărie, librărie, florărie, dar ziceți deșteptăciune, nu deșteptărie, cum ar fi normal. Cum să vă-nvețe, mă, cineva limba?!“ Așa și Lule. Și ea are niște nemulțumiri personale, niște neînțelesuri, iar câteodată lucrurile astea o pun în situații excepționale, romantice chiar.

Când a venit ea pentru prima dată în România, motivul a fost o conferință internațională care se ținea chiar în orașul în care predă ea acum. Conferința se ținea la un hotel, la cel mai bun, normal.

Continuarea, aici. 🙂Citiţi şi

S-a dus și n-am apucat să-i spun…

Există femei frumoase și femei urâte?

Ailăviu, jeotem, tiamo? Nu, te iubesc, să moară mama!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
37,844 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro