O ia. O iubește nițel. Și după o vreme îi dă papucii

Em Sava

23 June 2016

Sava EmFetița este, prin definiție, prințesă. Așa se naște. Cine nu cunoaște relația aceea specială între fetiță și tatăl ei?

Crește frumos și e fragilă. De aceea e ocrotită mereu. De tata.

Vorba cântecului: ce nu poate ea, poate tata, ce nu știe ea, știe tata… Tata e atent ca, nu care cumva, vreun nenorocit să se apropie de comoara lui…

Cu toate astea, într-o zi vine un el și dărâmă tot ce-a construit tăticu’.

Cum? Simplu. O ia. O iubește nițel. Și după o vreme o lasă. Îi dă papucii și-i demonstrează că nu e ea chiar așa de specială cum a fost învățată să creadă. Că o fi ea prințesă, dar e plin pământul de prințese. O fi ea frumoasă și deșteaptă, dar nici celelalte nu-s de lepădat…

Prințesa lu’ tata bocește luni întregi după el, nenorocitul care i-a frânt inimioara, nenorocitul pentru care nu a fost decât o piesă de colecție. Și nu înțelege.

Self-esteem-ul dărâmat zace împrăștiat în cioburi. Ea cu ochii ei l-a văzut cu alta, după ce-i spusese de nenumărate ori că o iubește, că o adoră, că o divinizează.

Și l-a crezut. Cum să nu-l creadă? Părea atât de sincer…

fata rea

***

Se petrece fenomenul invers din basme. Acolo broasca e sărutată și se transfomă în prinț. Realitatea proiectează prințesa lu’ tata într-o broască, într-un lac plin de broaște. Toate foste prințese. Toate purtând botezul deznădejdii, gustul refuzului și umilința.

Citește și Prea puțini prinți și prea mulți broscoi pe cap de prințesă

Nenorocitul nu s-a luat doar pe el, dar i-a spart globul de cristal construit de tata.

A anulat puterea de super-erou a lu’ tata și, ca într-un soi de non-basm, prințesa lu’ tata a devenit femeie obișnuită.

Iar tata este pentru prima dată neputincios… Prințesa lui suferă din dragoste pentru un nenorocit. Care, într-o zi va avea și el o fetiță, o mică prințesă frumoasă, căreia îi va construi un glob de cristal… Va fi atent ca nu care cumva vreun nenorocit să se apropie. Cu toate acestea, într-o zi un el va veni și o va săruta… iar prințesa se va transforma în broască… într-un lac plin de broaște… toate foste prințese… toate purtând gustul refuzului… umilința.

Pe Em o găsiți cu totul aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

O femeie disperată oferă prea multe șanse

Ce bărbați avem alături spune multe despre ce femei suntem

Trebuie să apară urgent niște povești actualizate

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
12,342 views

Your tuppence

 1. Liz / 25 June 2016 22:50

  Ai nimerit-o. Exact, cam asa este, cu printesele…rele, dar, bune. 😉 Acum, nu se stie exact, au fost, sau, doar au devenit asa, in urma unor experiente, in care, au intrat cu capul lor, si, au iesit in functie de cine le era unchiul. 🙂 Cam asa e si cu cele care aleg profesia tatalui…si, pe parcurs, si-o schimba. Constata ca nu mai are cautare, dar, i-a priit. 🙂

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 2. Belle dImagination / 24 June 2016 13:26

  Şi mama de ce nu a învăţat-o că nu e prinţesă ci e femeie şi că femeile au voie să iubească, să urască, să ierte şi să caute liniştea?

  Thumb up 7 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro