O premieră interesantă – documentarul Pădurea

26 May 2015

În 28 mai, la Cinema Studio din București, are loc premiera documentarului Pădurea, premiat Visions du reel, în Elvetia, la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo și cu premiul UCIN în 2015 pentru cel mai bun film de televiziune. Pădurea este o coproducție sârbo-română care pleacă de la un fapt real: în 1947, Președintele Iugoslaviei, Iosip Broz Tito, a vizitat pentru prima dată România. Regimul comunist i-a facut cadou un tablou al pictorului Ion Andreescu, “Pădurea desfrunzită”.

padure desfrunyita

Filmul descrie expansiunea și decăderea socialismului în România și Iugoslavia, din perspectiva criticului de artă Radu Bogdan și a obsesiei sale pentru tabloul lui Andreescu. Povestea, puțin cunoscută, e regizată de Sinisa Dragin. Așa că, dacă vă plac documentarele bune, despre evenimente prea puțin povestite, nu-l ratați.Citiţi şi

Marea Gherțoială

Inima unei femei se îmbrățișează altfel decât corpul ei

Un leac ieftin, eficient și la îndemână împotriva depresiei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
675 views

Your tuppence

 1. Monica / 26 May 2015 16:18

  Varianta initiala a articolului nu suna asa 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro