O viață în vitrină

24 March 2013

Gemenele identice Louise și Martine Fokkens (71) și-au anunțat anul acesta retragerea oficială din activitate, adică pensionarea cu acte în regulă, după 50 de ani de carieră în care au servit peste 350.000 de clienți. Un adevărat record atunci când locul de muncă a fost… The Red Light District din Amsterdam. 

Când am dat peste știre, m-am gândit că, întrebat, să zicem, oricine ar fi răspuns că viața acestor femei n-avea cum să fi fost una ușoară și interesul pentru subiect s-ar fi oprit aici. Dar iată că, bune cunoscătoare ale firii umane, surorile au mizat pe latura ei mai puțin luminoasă și au câștigat: lumea (presă și public) a primit foarte bine cele două producții care au marcat momentul aniversar: documentarul Meet the Fokkens și cartea de memorii The Ladies of Amsterdam, care se află în topul vânzărilor de carte în Olanda și a fost tradusă în engleză pentru cititorii din lumea întreagă. Carte care, zic ele, le-a adus respectul după care or fi tânjit poate toată viața.

Martine s-a lăsat (artrita, bat-o vina, care reduce flexibilitatea!), dar Louise încă mai lucrează.

“Viața noastră a fost și lacrimi și râsete, dar mai mult râsete” este bilanțul surorilor care au lucrat în tandem, o precizare necesară pentru a înțelege nișa care le-a asigurat succesul atâta timp într-o lume tot mai competitivă.

Și un calcul de final: 350.000 de bărbați în 50 de ani înseamnă 19 clienți în fiecare zi a unui an, dacă i-au primit împreună, sau câte zece de căciuliță… Easy math! Întrebarea e cum își petreceau celelalte 23 de ore. Poate că despre asta e vorba, de fapt, în cartea lor? 🙂 Citiţi şi

Când sexul e un fel de bau-bau

Bărbații plătiți – antidepresivul femeilor singure?

Femeia din vest și femeia din est

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,265 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro