OMG, nu!

Sonia Argint-Ionescu

30 March 2013

“Servim sarmale pregătite de bucătarul nostru cu delicioase Organisme Modificate Genetic (OMG)!” Cum ar suna o astfel de reclamă într-un restaurant? Firește că asta nu se va întâmpla, fiindcă cine ar avea interesul să ne atragă atenția că aproape toate alimentele de bază – mălai, făina, zahăr, ulei – sunt sau pot fi fabricate având la bază organisme modificate genetic. 

Un simpatic doctor, care îmi este bun prieten, îmi spunea referitor la OMG-uri: “ce preferi, să murim toţi de foame la 40 de ani sau de cancer la 70?” Cinică întrebarea, dar ea reflectă “spălarea creierelor” practicată de marile companii producătoare care acrediteaza scenariul apocaliptic al FOAMEI planetare. Nimic mai fals, având în vedere că jumătate din mâncarea planetară SE ARUNCĂ LA GUNOI!

Ungaria a urmat de curând exemplul altor ţări europene care au interzis cultivarea de OMG pe teritoriul lor. Dar acest demers ar trebui urmat și de obligativitatea înscrierii pe eticheta alimentelor a informației referitoare la folosirea directă sau indirectă a OMG. Pentru că, de exemplu, carnea ar putea proveni de la animale care au fost hrănite cu porumb ieftin, importat dintr-o ţară care acceptă cultivarea OMG. Măcar să ştim şi să le evităm. Până atunci, eu, una, am decis să cumpăr, pe cât posibil, doar alimente de la micii fermieri, pe care, dacă tot mai mulți am proceda la fel, i-am susține astfel în încercarea tot mai anevoioasă de a rezista în fața concurenței făcute de atotputernicele multinaționale din industria alimentară. Cărora le-aș ura, pe scurt: Eat your GMO!Citiţi şi

„Te-am visat, treci pe la mine!”

Şi au trăit nefericiţi până la adânci bătrâneţi…

17 vizualuri de impact

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
942 views

Your tuppence

 1. ONU: să eradicăm foametea cu insecte! Zău?!? | Catchy / 20 May 2013 18:04

  […] de rețete, atunci cât de rău poate să fie? Cu siguranță mai puțin decât multe dintre gustările de […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro