Ori ne lăsați să conducem, ori ne dați o explicație!

26 October 2013

Aproape de necrezut pentru noi, femeile din Arabia Saudită se luptă din 1990 cu Ministerul de Interne pentru dreptul de a… conduce o mașină. Și astăzi, 26 octombrie, are loc a treia încercare a sauditelor de-a-l obține. Sau măcar o explicație.

În urma primului protest, multe au fost fie arestate, fie și-au pierdut slujbele. Astăzi, chiar dacă zeci de femei din toată țara au postat pe internet videoclipuri înfățișându-le la volan, niciuna nu a fost arestată. Încă. Pentru că purtătorul de cuvânt al guvernului a anunțat că participantele la protest care vor conduce mașini vor fi arestate, iar clericii conservatori consideră această campanie o conspirație și o amenințare națională. Cert e că acum sauditele se bucură de sprijinul societății civile: în jur de 17.000 de persoane au semnat deja o petiție și printre susținătorii declarați se numără tot mai mulți bărbați care vor ridicarea interdicției. Așteptăm cu interes rezultatul. Fie să aplaudăm, fie să ne amuzăm de vreo explicație caraghioasă…

Update: Saudi campaign + Bob Marley = “No woman, no drive”

Credeți că această satiră care a devenit virală pe internet va ajuta campania sauditelor? 🙂Citiţi şi

Dă-l dracului, mamă, că doar nu s-a prădat lumea de bărbați!

Despărțiri (2) ”Eu n-am nevoie să conving pe cineva să mă iubească”

Cu nemăsurată tandrețe, despre o îmbrățișare care amenință să se facă iubire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
594 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro