Până-ntr-o zi, iubitule…

Catchy

21 January 2017

Eu te iubesc mai mult decât orice pe lume. De aceea îţi suport toate hachiţele. Şi te iert, şi te tot iert. Şi te înţeleg mai mult decât ar înţelege poate propria ta mamă. Şi o ţinem aşa de mult timp.

Până-ntr-o zi. Ei, în ziua aceea, poate că tu ai fost doar puţin impertinent sau doar te-ai uitat urât, aşa cum obişuieşti, sau poate mi-ai răspuns iar răstit, sau poate că nici n-ai făcut ceva palpabil reprobabil, poate că doar ai fost tu însuţi… Ei bine, în ziua aceea… dar ce zic eu în ziua aceea, în clipa aia, când mă uit la tine, dintr-o dată, ceva se opreşte … şi moare! Ceva ireversibil se întâmplă…

cuplu

Iar eu nu mai sunt eu, ci o persoană brusc nouă, străină şi necunoscută, care te priveşte rece şi… nu te mai înţelege. Şi nu te mai suportă, şi nu te mai iartă. Nici măcar nu pot spune că a fost „picătura care a umplut paharul”, căci e ceva mai puţin decât o picătură. Sau nu e nimic, doar un gând pe care l-am crezut mort şi-ngropat şi nu ştiu cum tocmai azi a reuşit să învie şi să pună sechestru pe cea care am fost până acum pentru tine. Iar din acest nou punct zero al devenirii mele, totul se schimbă. Iar ţie nu-ţi convine. O nemulţumire în plus nici nu mai contează, nu? Atât că este prima care porneşte de la un motiv real…

Iar după ce constaţi că nu mă prefac, că aceasta este noua mea realitate… te sperii. Şi ai vrea să ştergi totul cu buretele şi ai vrea s-o luăm de la început, ca şi când nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat. Pentru că tu te-ai schimbat. Într-un fel, chiar aşa şi e – o luăm de la început, însă fiecare de la un alt început, pe drumuri diferite, neintersectabile.

Şi-ţi jur, iubitule, că nu te înţeleg. De ce trebuie să moară totul pentru ca tu, în sfârşit, să vrei să-mi fii, tardiv şi inutil?

Guest post by Amalia S.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

Citiţi şi

„Mama. Eseu despre iubire” – o nouă expoziție fotografică, semnată de Cătălina Flămînzeanu

Iubire la cheie

O iubire interzisă din alt veac

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,231 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro