Până unde intervenim?

11 May 2011

O sută de mame obeze vor începe tratamentul cu Metformin* în cadrul unui studiu care se va întinde pe o durată de 3 ani şi va urmări să reducă rata obezităţii infantile şi numărul complicaţiilor la naştere. Pacientele spitalului pentru femei din Liverpool vor lua medicamentul pentru a reduce cantitatea de mâncare pe care o primesc copiii lor nenăscuţi, deşi medicamentul nu le va ajuta şi pe ele să slăbească.

Dr. Andrew Weeks, care se ocupă de experiment, explică: “Intenţionăm să îmbunătăţim experienţa naşterii pentru femeile supraponderale. În cazul lor, copiii sunt mai mari şi multe dintre dezavantajele obezităţii afectează procesul naşterii.”

Interesant este că însuşi doctorul care conduce experimentul consideră opţiunea ca mamele să-şi schimbe stilul de viaţă nesănătos cu unul care să le ajute atât pe ele, cât şi pe copii,  “nerealistă”: “Este dificil să schimbi peste noapte un stil de viaţă cu care te-ai obişnuit. Fireşte, le încurajăm pe viitoarele mame să facă şi asta, însă este o opţiune nerealistă”. O fi atunci realistă supunerea copiilor nenăscuţi la un tratament medicamentos destinat diabeticilor, cu efecte necunoscute pe termen lung… ?

Oare acele femei ştiu ce fac? N-ar fi mai simplu, mai uman, mai creştineşte, dacă vreţi, să manânce mai puţin?

*Metformin reduce nivelul zahărului în sânge, lucru care afectează şi fetusul.Citiţi şi

Mari’O

Toată lumea cunoaște fericirea, dar câți au trăit-o?

O scuză, o naştere şi-un meci de fotbal

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
503 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro