Parfumul pentru găsirea perechii

catchy

30 November 2011

Ştiinţa distruge romantismul!Ceea ce credem noi, femei sau bărbaţi, că ne atrage la sexul opus s-a dovedit a fi superfluu. Nu privirea languroasă, nu unduirea şoldurilor ori lungimea picioarelor, nici chiar replica inteligentă sau atitudinea nu sunt hotărâtor responsabile de atracţia spontană, ci nişte hormonei pe care îi producem pentru a identifica partenerul perfect pentru împerechere şi reproducere. Ce prozaic, nu?

Moleculele acelea microscopice zburdă prin aer şi sunt detectate de un organ specializat aflat în nasul celui de care te apropii suficient de mult ca să îi simtă şi să stimuleze zona creierului cunoscută drept sediul emoţiilor, responsabilă şi de atracţia sexuală. Testele făcute pentru a demonstra dacă feromonii ajută la găsirea perechii au verificat teoria: da, cei care s-au “parfumat” cu feromoni au trezit un interes mai mare celor cu care s-au întâlnit. Acea “chimie” despre care se vorbeşte că ar exista între unii parteneri ar fi deci finalmente răspunzătoare de succesul relaţiilor şi de durata lor.

Şi femeile şi bărbaţii produc aceşti feromoni, dar folosirea produselor de igienă împiedică detectarea lor de către parteneri. Se pare că soluţia este un parfum care să îi facă mai “vizibili” şi mai dezirabili pe… bărbaţi. Şi cine putea inventa un astfel de parfum decât tot un bărbat, dornic de mai multă aventură, flirt, întâlniri şi pasiune. Dar asta poate şi pentru că femeile se pare că îşi pierd primele mirosul şi bărbaţii sunt cei care suferă din pricina asta.

Aţi încerca? 🙂Citiţi şi

Există prietenie între un bărbat şi o femeie?

Sexul e o nevoie și… prietenul la nevoie se cunoaște

Mamă cu fată mare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,914 views

Your tuppence

 1. Femeia unui singur parfum – Talk Tabu | Catchy / 9 January 2014 8:50

  […] Să avem un parfum de făcut piața, un altul pentru sala de ședințe și ceva complet diferit pentru întâlniri romantice. Las la o parte că, în absența unui duș înainte de fiecare nouă pulverizare, există riscul […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro