Patru tipuri de bărbați în “săptămâna femeii”

Mădălina Gîdiuță

29 February 2016

Mădălina GîdiuțăAm auzit un bunic care îi spunea nepotului „tataie, o să ai două mari probleme în viaţă: 1 şi 8 martie” şi mi-am dat seama că temerea lor vine clar, cu bătaie lungă, din copilărie, deci greu se mai poate schimba ceva. În perioada asta din an, cei mai mulţi bărbaţi au o privire uşor disperată când vine vorba despre mărţişor.

Sigur, există şi bărbaţii care aproape că nu dorm înainte de săptămâna femeii, aşteaptă să meargă să cumpere cadouri, flori şi mărţişoare, exact cum aşteaptă un copil să înceapă vacanţa de vară, doar că nu i-am întâlnit eu până acum.

Cred că în martie, nu-s puţini cei care şi-ar dori să se fi născut în altă parte. Pe bune, trebuie să fie  frustrant dacă eşti bărbat să ştii că în altă parte nu există obiceiul ăsta sau şi mai frustrat să ştii că sunt şi locuri în care chiar ar trebui să te întrebe nevasta sau iubita „ce-ţi doreşti, iubire, de mărţişor?”.

mărțișor interbelic

Dar să revenim la locul nostru. Aici, dacă eşti de sex masculin, nu prea ai scăpare în perioada asta. Cu siguranţă, te încadrezi în cele câteva categorii identificate de mine, dar pe care le putem completă împreună:

COPILUL – pentru el e cel mai fun evenimentul. Face lista cu toate colegele, o predă mai departe, primeşte punguţele cu mărţişoare cu instrucţiuni complete şi, cu puţin noroc, se alege şi cu ceva pupici cu ocazia evenimentului.

DOCILUL – ştie că trebuie să le cumpere, face lista cu destinatare şi merge cuminte la cumpărături, fără frustrare şi, după nişte ani, chiar cu acceptare.   Le predă pe toate cu un zâmbet formal şi gata, a mai trecut o dată „săptămâna femeii”!

TIPUL „Iubita, ia-ţi tu cadou şi spune-mi cât costă” – lui nu i-au fost apreciate anii trecuţi nici florile, nici mărţişoarele clasice, nici cadourile care lui i se păreau chiar frumuşele. Aşa că, a ajuns la varianta comodă pentru toată lumea şi care sigur nu se lasă cu „botic”.

MODELUL „Îmi închid telefonul” – el ar face orice să nu cumpere nimic. Dacă trebuie să înghită cartela sim, o înghite cu multă apă şi cere alta după 8 martie, când apare în peisaj cu o privire stinsă şi spune că în perioada asta s-a operat pe creier şi a fost în moarte clinică, de-aia n-a dat niciun semn.

Mai sunt alte categorii, completăm împreună lista?

Pe Mădălina o găsiți și aici.Citiţi şi

“O femeie care caută un bărbat cu bani e una moartă de foame.” Pe bune?

Câți bărbați au iubit-o?…

Sensibilităţi de femeie, aromă de bărbat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,620 views

Your tuppence

 1. dixer / 4 March 2016 14:50

  Ai omis categoria alpha, care nu inchide telefonul, nu isi face nici cea mai mica grija, nu se gandeste la ziua femeii in aceasta perioada mai mult sau mai putin decat ar face o in alta zi, una cu totul obisnuita, ptr ca ziua femeii si in special a celei iubite de el e in fiecare zi, simple as that. 🙂

  Respectati-va, femeilor!

  Thumb up 3 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro